Gå til indhold
Østersøruten 11 - Middelfart havn

Østersørutens etape 11 - Assens-Middelfart

Foto: Andreas Bastiansen

LILLEBÆLT OG VESTFYN – VIGE, BUGTER OG FJORDE – BRIDGEWALKING LILLEBÆLT – SPEKTAKULÆRE OG SKØNNE UDSIGTER – HVALSAFARI FRA DEN GAMLE HAVN I MIDDELFART – HINDSGAVLHALVØENS NATURPARK – AFTENVANDRING I ASSENS – SKINNECYKLING – CLAY KERAMIKMUSEUM

Med start på etape 11 i Assens skal du opleve byen, inden du kører videre på det vestlige Fyn. Vor Frue Kirke med det karakteristiske ottekantede tårn er et besøg værd. Ved havnen er der masser af maritim stemning, og der er fyldt med atmosfære i den gamle købstads gader.

Fra Assens sætter du kursen nordpå mod Aborg Strand, som er det perfekte pausested. Du kan også udskyde pausen med en halv time og tage et stop på stranden ved Sandager Næs. Hele cykelturen op til Middelfart vil du være tæt
på en sydvestlige kystlinje og komme over Føns Strand, Ronæs Bro og Svinø.

Inden du kører ind til centrum i købstaden Middelfart kan du tage en afstikker rundt på Hindsgavl-halvøen, der er et af de smukkeste kystområder i Danmark med både naturpark, slotspark og voldsted i vandkanten.

I Middelfart har du chancen for at komme højt til vejrs med Bridgewalking på toppen af Den Gamle Lillebælts Bro. Du kan også nyde det hyggelige bymiljø, strandene eller opleve byen fra vandsiden på hvalsafari på Lillebælt.

Du kan også begynde etape 11 i Middelfart, køre i modsat retning til Assens og fortsætte videre herfra på etape 10.

Højdepunkter på etape 11

Østersørutens etape 11 - Bridgewalking

Foto:VisitFyn

Bridgewalking Lillebælt

Du kan tage til Sydney eller Lillebælt. Begge steder kan du gå oven på en bro, nyde den spektakulære og uhindrede udsigt - og ikke mindst suget i maven. Hos Bridgewalking Lillebælt bliver du taget med på en guidet gåtur i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro.

Det er en unik oplevelse, som kan nydes på tværs af generationer. Sikkerheden er naturligvis i top, ligesom udsigten er det. Undervejs fortæller guiden om broens arkitektur, historien om byggeriet og naturen omkring Lillebælt. Når turen er vel overstået, er der rig mulighed for leg og picnic i området omkring Bridgewalking Velkomstcenter.

Få mere information på bridgewalking.dk

De fynske købstæders hyggeligste områder

Foto:VisitFyn

Købstaden Assens

Assens er en velbevaret købstad med en lang og stolt maritim historie. Assens by nævnes første gang i 1231 i Kong Valdemars jordebog. I middelalderen og indtil åbningen af Den gamle Lillebæltsbro var Assens et vigtigt overfartssted fra Fyn til Slesvig og dermed et livligt knudepunkt for trafik mellem København og Hamborg. Assens’ historiske betydning kan ses i den storslåede Vor Frue Kirke, der er Fyns næststørste kirke. Bliv klogere på historien på Museum Vestfyn eller tag med på en guidet aftenvandring.

Få mere information på visitassens.dk

Østersørutens etape 11 - skinnecykler

Foto:Torben Mougaard

Skinnecykling

Oplev den fynske natur på en alternativ cykeltur - en skinnecykel! Ruten på cirka 30 km går mellem Assens og Tommerup Station på en smuk, nedlagt jernbanestrækning. Undervejs kan du nyde udsigten til Dreslette kirke, Helnæs Bugten og det gamle fiskerleje Thorø Huse.

Skinnecyklerne er lette at træde, og der er plads til tre eller fire personer på cyklen. Langs med banen findes rastepladser med borde og bænke.

Skinnecyklerne er tilgængelige fra april til oktober og skal bookes forud.

Få mere information på visitassens.dk

Foto:Destination Fyn

CLAY Keramikmuseum Danmark

CLAY er et enestående specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design og har en af Europas fornemmeste samlinger af keramik. Blandt andet kan du se porcelæn, stentøj og fajance fra hæderkronede danske keramikfabrikker som Royal
Copenhagen - Den kgl. Porcelænsfabrik, Bing & Grøndahl og Aluminia. O

plev også museets arkitektur og den omkringliggende skulpturpark med udsigt til Lillebælt og nyd en pause i cafeen.

Få mere information på claymuseum.dk

Østersørutens etape 11 -Hindsgavl Halvøen

Foto:Robert Lacy

Hindsgavl-halvøen

Det rekreative naturområde rummer Naturparken Hindsgavl Dyrehave, Naturcenter Hindsgavl samt velkomstcentret til
Bridgewalking Lillebælt. Tag en god gåtur “pynten rundt” langs kysten fra Gl. Havn til Teglgård og tværs over halvøen. Turen er ca. 10 km og tager små 4 timer. Dyrehaven har en stor bestand af kron- og dådyr, som kan opleves i skoven og på sletten. Du finder også en naturlegeplads og ”tarzanbane” og mulighed for at lave mad over bål ved Naturcenteret.

Få mere information på visitlillebaelt.dk

hvalsafari marsvin lillebælt båd skib hav aventura

Foto:VisitLillebælt

Hvalsafari på Lillebælt

Lillebælt er et af de mest hvalrige farvande i verden. Her kan du opleve en af verdens mindste hvaler, marsvinet, på tætteste hold. Der er flere forskellige operatører, som udbyder hvalsafariture, blandt andet fra Den Gamle Havn i Middelfart. Undervejs passerer du Den Nye eller Gamle Lillebæltsbro, som begge i sig selv er oplevelser i særklasse.

På skibet er der god tid til at slappe af fra cykelturen og nyde synet af Lillebælt og udsigten ind over den naturskønne Hindsgavl-halvø og Middelfart by.

Få mere information på visitlillebaelt.dk

Del dine fynske øjeblikke med os: