Et gammelt blåt sejlskib ligger til kaj. I horisonten kan man se Lillebæltsbroen.

Østersørutens etape 11 - Assens-Middelfart

Foto: Andreas Bastiansen

Kom forbi Vestfyn og oplev spektakulære udsigter, hvalsafari fra den gamle havn i Middelfart, CLAY Keramikmuseum, Hindsgavlhalvøens naturpark og mærk suset i maven når du går 60 meter oppe over havets overflade ved Bridgewalking Lillebælt!

Med start på etape 11 i Assens skal du opleve byen, inden du kører videre på det vestlige Fyn. Vor Frue Kirke med det karakteristiske ottekantede tårn er et besøg værd. Ved havnen er der masser af maritim stemning, og der er fyldt med atmosfære i den gamle købstads gader. Fra Assens sætter du kursen nordpå mod Aborg Strand, som er det perfekte pausested. 

Inden du kører ind til centrum i købstaden Middelfart, kan du tage en afstikker rundt på Hindsgavl-halvøen, der er et af de smukkeste kystområder i Danmark. I Middelfart har du chancen for at komme højt til vejrs med Bridgewalking på toppen af Den Gamle Lillebælts Bro. Du kan også nyde det hyggelige bymiljø, strandene eller opleve byen fra vandsiden på hvalsafari på Lillebælt.

Hindsgavl-halvøen
Det rekreative naturområde rummer Naturparken Hindsgavl Dyrehave, Naturcenter Hindsgavl samt velkomstcentret til Bridgewalking Lillebælt. Tag en god gåtur “pynten rundt” langs kysten fra Gl. Havn til Teglgård og tværs over halvøen. Turen er ca. 10 km og tager små 4 timer. Dyrehaven har en stor bestand af kron- og dådyr, som kan opleves i skoven og på sletten. Du finder også en naturlegeplads og ”tarzanbane” og mulighed for at lave mad over bål ved Naturcenteret.

Købstaden Assens
Assens er en velbevaret købstad med en lang og stolt maritim historie. I middelalderen og indtil åbningen af Den gamle Lillebæltsbro var Assens et vigtigt overfartssted fra Fyn til Slesvig og dermed et livligt knudepunkt for trafik mellem København og Hamborg. Assens’ historiske betydning kan ses i den storslåede Vor Frue Kirke, der er Fyns næststørste kirke. Bliv klogere på historien på Museum Vestfyn eller tag med på en guidet aftenvandring.

Få mere information på visitassens.dk

Hent og print kort over Etape 11 >

_____

Er du mere til digital navigation end at følge skilte? Frygt ej - Du kan downloade ruten som GPX-fil til din navigation, eller se ruten på kortet herover. Ruten er heldigvis skiltet hele vejen, så du nemt kan køre helt uden hjælpemidler.