På en mark med udsigt udover havet står et bordebænkesæt. På bænken sidder to kvinder og kigger udover vandet.

Herregårdsruten: Ærø

Foto: Michael Fiukowski and Sarah Moritz

Etapen på Ærø er Herregårdsrutens næstkorteste etape.  Du får badehuse, søfart og lækkerier i lange baner. 

Se nærmere på ruten på kortet herunder. Zoom ind og find herregårde, Bike Stations og Bike Friends i nærheden af ruten.

Efter kortet finder du inspiration til oplevelser langs ruten.

Etapen er 32 km lang, stykket mellem Søby og Ærøskøbing er forholdsvis kuperet med nogle gode stigninger. Mellem Ærøskøbing og Marstal er ruten ret flad. En stor del af ruten følger her Nevrestien med fint grus langs vandet.

Ærøskøbings hyggelige gader med detaljerede og farverige huse er i sig selv en attraktion. Byen bliver derfor oftest omtalt som Eventyrbyen

Gå ikke glip af de ikoniske og farverige badehuse ved både Eriks Hale ved Marstal og stranden ved Ærøskøbing. Begge steder er oplagte til at spise madpakker, tage et hvil eller et dyp i bølgen blå på de meget børnevenlige strande.

Enhver cykelrytter ved, at turen kun bliver bedre med et bagerstop. I Søby kan du besøge øens måske bedste bager, Finn's bageri. Også på resten af øen er der rig mulighed for at få tanket batterierne op hos de mange hyggelige caféer, gårdbutikker og restauranter.

_____

Er du mere til digital navigation end at følge skilte? Frygt ej - Du kan downloade ruten som GPX-fil til din navigation, eller se ruten på kortet herover. Ruten er heldigvis skiltet hele vejen, så du nemt kan køre helt uden hjælpemidler.

Ærøfærgen på havet i solnedgang med roligt vand omkring.
Østersørutens etape 1: Sønderborg - Ærø - Svendborg
Ærøskøbing
Ærøskøbing
Cykelruterne Ærø Rundt
Cykelruterne Ærø Rundt
Kyststien på Ærø
Kyststien på Ærø