©  Foto:

Vragdyk: Island - Det sydlige Langelandsbælt

Vraget ligger fra 16 til 23 meters dybde og man kan starte dykket med en tur hen langs den imponerende bagbordsside, som rejser sig 7 meter op fra havbunden og er smukt begroet med sønelliker og søpunge.

Vragtype: Fisketrawler.
Nationalitet: Tysk.

Dybde: Fra 16 til 23 meter.
Seværdigheder: Hele skibet.

Sikkerhed
Der skal altid føres A-flag ved dykning, ligesom der skal være bådfører om bord når der dykkes.

Sigt
Som regel god.

Strøm
Fra 0 til 3 knob.

Fotomuligheder
Stævnen, skruen, overbygning, trawlspil, m.m.

Om Island

27. november 1939 sejler den tysk armerede trawler Island på en mine, og synker i løbet af få minutter. 14 menneskeliv går tabt i det kolde vand. Ved det voldsomme forlis bliver stævnen sprængt af skibet og ligger nu på styrbordside. Mellem denne og resten af vraget, er et kaos af smadret metal.

Vraget ligger fra 16 til 23 meters dybde og ofte er der god sigt på vraget. Det står næsten kølret op med en svag hældning til styrbord. Det mangler skorstenen og overbygningen, men er ellers intakt.

Man kan starte dykket med en tur hen langs den imponerende bagbordsside som rejser sig 7 meter op fra havbunden. Den er smukt begroet med sønelliker og søpunge samt andre smådyr og planter. Man når så ned til skruen, der stadig er på sin plads, og som giver en fornemmelse af skibets størrelse. Derefter kan man svømme om på styrbordside og hen over vraget.

De forreste lastrum kan penetreres, og der er mange flotte detaljer at se på Island-vraget. De to master som ligger på tværs af skibet i styrbordsside samt det intakte skylight bag resterne af overbygningen er også i god stand. Det store trawlspil foran overbygningen kan man svømme bagom og det udgør et godt fotomotiv. Man kan nå rundt på vraget på et dyk, men når man først har været der en gang vil man derned igen.

Læs mere om sikkerhed

(lat)54.731250N54°43.875'
(long)10.796520E10°47.791'
 ddd.ddddd°hddd°mm.mmm'