©  Foto:

Vintapperstræde Latinerkvarteret

Gadeforeningen omkring Vintapperstrædet i Odense kalder sig selv for byens hyggeligste gade, og med god grund. Den smalle passage mellem Vestergade og Slotsgade og med indgang også fra Kongensgade er en oase af ro, hygge og specialbutikker og restauranter med masser af charme.

Vintapperstrædet består af 25 butiks- og kontorlokaler, der alle er charmerende og historisk indrettet og dertil et bredt udvalg af restauranter.

Vintapperstrædets gadeforening sørger for god stemning og hyggelige arrangementer hele året, hvor blandt andet Magiske Dage, H. C. Andersen Festival, Lørdagssommer Jazz, Halloween og Blomsterfestival særligt er perioder, hvor der bliver gjort ekstra ud af udsmykningen af det lille stræde.

Den cirka 100 meter lange gade blev åbnet i 1977 og fik sit navn efter Marinus Lytjens Vinhandel i Slotsgade, som strædet indtil da fungerede som en baggård til. Særligt i aftentimerne lever Vintapperstrædet ekstra godt op til sit navn, da mange vælger at lægge vejen forbi de hyggelige restauranter, barer og caféer, der ligger som perler på en snor i det lille stræde.