©  Foto:

Tullebølle Kirke

Kører man på landevejen gennem Tullebølle, kan man ikke undgå at komme forbi Tullebølle Kirke som rager op i landskabet.

Tullebølle kirke er åben for besøgende, og er ligesom de fleste af Langelands kirker et besøg værd, med dens flotte interiør. 

Historie

Ligesom mange andre kirker på Langeland, er der sket en del ændringer i løbet af kirkens eksistens. Oprindeligt bestod kirken af romanske træk, har senere fået et gotisk tårn og våbenhus. I nyere tid er sydportalen noget udvidet med bl.a. frie søjler udsmykket med trapezformede kapitæler. Kirken har også fået sine nuværende vinduer i 1800-tallet, og som kan ses på tårnets vestside fremtræder Generalen Frederik Ahlefeldt Laurvigs initialer sammen med årstallet 1830, som har været med til at ombygge, restaurere og udbygge de fleste af Langelands kirker i hans tid som indehaver af Tranekær Slot.

I kirken kan døbefonden ses, som er ligeså gammel som kirken selv, altså omkring 800 år. Et kalkmaleri fra 1500-tallet, som skildrer en dommedagsscene. Prædikestolen forestiller de fire evangelister, og er fra 1632. De 12 udskårne figurer som kan ses på altertavlen er tilbage fra 1608, og det flotte tæppe i alterrundingen er broderet af kvinder i sognet i midten af det 20. århundrede. 

 

Kilde: Kirkerne på Langeland, Langelands Museum

Registreret BIKE FRIENDS