©  Foto:

Thurup Hus

Thurup Hus er en gammel landarbejderbolig fra begyndelsen af 1800-tallet. Det ligger på Vestfyn – 6 kilometer fra Assens – omkranset af marker, nær Brahesborg Gods og tæt på vandet, ved Helnæs.

Bo på landet som på H.C. Andersens tid

Thurup Hus fra 1800-tallet, tæt ved Assens på Fyn, er en helt unik mulighed for at leve som på H. C. Andersens tid. Thurup Hus er en idyllisk to længet ejendom dejligt beliggende omkranset af skov og marker.

Thurup Hus er fuld af historie og bidrager med sunde rammer for en god ferie uden stress. I sover i alkover og laver mad på brændekomfuret. Når mørket falder på, tændes petroleumslamperne og der sænker sig en eventyrlig stemning.

Husets sidste beboer var kunstneren Børge Thurup (25.7.1917-8.9.2005), som satte en stor ære i at bevare husets oprindelige udseende og indretning. Det blev derfor aldrig moderniseret med vand og varme, og køkken og bad. Nu er det fornemt restaureret med respekt for den oprindelige indretning.

I landbohaven har i mulighed for at plukke bær, frugt, grøntsager af gamle sorter, og nyde prydehavens mange ædle blomster.

 

Priser: 

En overnatning 850 kr. for hele huset og haven.
Thurup hus er bedst egnet for 2 voksne med op til 2 -3 børn, men det er også muligt at være 4 voksne.
Arrangementer, udstilling eller mindre events kan aftales.

Henvendelse for booking kan ske til: 

Karen Holmkvist mobil +45 27 14 80 63
E-mail: thuruphus@123dk.dk
www.thuruphus.dk