©  Foto:

SUP-tur: Rudkøbing til Strynø

SUP-tur i UNESCO GLOBAL Geopark Det Sydfynske Øhav

SUP i Øhavet

Med start fra Rudkøbing Havn vil du bevæge dig mod sydvest langs kysten af Langeland. Du vil padle forbi idylliske strande, havnemiljø og måske endda spotte marsvin og opleve det rige fugleliv. Husk at stoppe op og nyd synet af de grønne UNESCO Global Geopark landskaber, der strækker sig langt ud i horisonten.

Sæt kursen mod stranden lidt syd for Strynø Havn.

Efter cirka halvanden til to timers paddling når du frem til Strynø, en lille ø med kun omkring 200 indbyggere. Når du nærmer dig Strynø Havn, bliver du mødt af det charmerende øliv (årets ø 2022), Smakkecenteret og den dejligste stilhed.
Det er det perfekte sted at hoppe i land og udforske øen til fods, måske tage en pause og nyde en lidt is fra Strynø Is eller noget at drikke på Det Gamle Mejeri.

Efter at have oplevet Strynøs charme og skønhed, kan du enten vælge at paddle tilbage til Rudkøbing Havn og nyde udsigten på vejen tilbage, eller du kan fortsætte dit eventyr og udforske flere af de omkringliggende øer. Uanset hvad du vælger, er en stand up paddle tur fra Rudkøbing til Strynø en uforglemmelig måde at opleve det Sydfynske øhav på.

Det praktiske

Der er opstillet en Kayakomat i Rudkøbing. Herfra kan der lejes boards. Man kan også kontakte SUP Langeland eller LifePlan.
Turen er ca. 7 km i fugleflugt. Den er for let øvede til ekspert niveau.
Færgen retur? Sejltiden fra Rudkøbing er kun 30 minutter og færgen sejler flere gange dagligt.