©  Foto:

Staurby Skov

Plads til alle - også naturen

Staurby Skov, Middelfarts 124 ha store folkeskov, erhvervet af kommunen i 2016, tilbyder nærliggende friluftsfaciliteter. Et samarbejde mellem borgere, politikere og interessenter har skabt faciliteter, der fremmer friluftsliv og bevarer naturen og biodiversiteten.

Skoven giver rigelig plads til alle, du er velkommen til at gå, løbe, cykle, lege eller ride på hest - den er åben 24 timer i døgnet.

Her finder du MTB - teknikbane, Mountainbikespor, Vandreruter, Shelterplads, Audio walks, Hundeskov, Discgolf og familieplads.

Faciliteter og ruter

Familiepladsen: Det centrale mødested i Staurby Skov med en stor naturlegeplads, motionssti, bålhytter, et overdækket spise- og læringsrum, samt en åben plads med tribune til diverse kulturbegivenheder og meget andet.

Vandreruter: Du finder mange forskellige ruter i Staurby Skov.
Rød rute 1,2 km
Gul natur- og kulturrute 3 km
Blå rute 4 km
Lilla rute 7 km

Discgolf: Prøv kræfter med en særlig sportsgren i skoven. Her finder du en 12 hullers discgolfbane i Staurby Skov, som kan bruges af alle.
Discgolf er simpelt forklaret golf, hvor køller og kugler er skiftet ud med særlige frisbees, kaldet discs. I stedet for huller i jorden kaster man efter metalkurve.

Audiowalks: Opgradér din vandretur med fortællinger i lokalområdet.
En audiowalk giver muligheden for at få lidt ekstra med hjem i rygsækken når du har været på tur. De er en slags guidet tur, som man kan følge i sit eget tempo. Historierne omhandler både naturen, kulturhistorien eller et eventyr på den rute man går.
Læs mere om audiowalks her.

Hundeskoven: Hundeskoven ligger i den østlige del af Staurby skov, og dækker et areal på ca. 5,7 ha., omkranset af 1.13 km hegn. 
Området er udstyret med en agilitybane, hvalpegård på ca. 200 m2, madpakkehus, borde- og bænkesæt og skraldespande.

Se folder om Staurby Skov her.