©  Foto:

Sommerfuglen - Unika smykker af Sabine Majus

Besøg Guldsmed Sabine Majus i hendes hyggelige værkstedsbutik "Sommerfuglen".

Stor kærlighed til håndværket

Sabine Majus er uddannet både snedker og guldsmed. Hun elsker håndværk og udfordringen i at bruge håndværket i nye og anderledes konstellationer, hvor hun kan udfordre forskellige materialer i nye kombinationer.

Fascination af materialernes muligheder

Sabine kan godt lide de kontraster, der er i materialernes sammensætning, som for eksempel guld og ædelsten ved siden af strandsten og drivtømmer, men også at underspille den materielle værdi i sine smykker. Det er i højere grad vigtigt for hende, at smykkerne har sjæl.

Emalje på sølv og kobber har i mange år været en foretrukken teknik. Med emalje kan hun tegne og male og eksperimentere med helt nye teknikker og deres sammensætning.

Naturen er hendes primære inspirationskilde, men nogle gange er det også helt almindelige hverdagsting, der giver hende ideer.

H.C. Ørsteds sommerfugl

Sabine er kunstneren bag statuetten "Sommerfugl" skabt i sølv og emalje, der hvert år bliver uddelt som en del af H.C. Ørstedsprisen
Statuetten gives til en forsker, der er særlig god til at formidle sin videnskab. Designet er en smuk sommerfugl hvis karakter hvert år ændres, så den fortæller noget om prismodtagerens personlighed eller forskningsområde. 

Biografi

Sabine Majus er født i Kiel i 1956 og blev uddannet først som snedker og senere som guldsmed i Tyskland. Hun flyttede derefter til Langeland og har nu været selvstændig med eget guldsmedeværksted i 30 år. Sabine har udstillet mange steder i Danmark, England og Tyskland samt modtaget flere priser.

Hvis du vil se mere...

Kan du besøge Sabines Skulptur ”Legend Tower" som er inspireret af sagnet om Søstenen og troldkvinden. Læs mere her