©  Foto:

Slotsudstilling på Borgmestergården

Få viden og information om Slotsprojektet på Borgmestergården. Her er skiftende udstillinger med fund fra de arkæologiske udgravninger, eksempler på materialer brugt i restaureringen og meget andet.

Følg Slotsprojektet

De gravede, skrællede og penslede. Arkæologerne. Og så lidt vilde ud i ansigterne. De var nemlig i gang med noget rigtig spændende på Nyborg Slot – jorden skulle undersøges i forbindelse med det store Slotsprojekt - renovering af og tilbygning ved Nyborg Slot.

Slotsudstilling på Borgmestergården

Med hvad fandt de så? Og hvordan er det nu lige, at det går med selve projektet? 

Følg Slotsprojektet på Borgmestergården og se genstande fra restaureringen og de arkæologiske udgravninger. Læs om Slotsprojektet på billedplancher og få lejlighed til at dykke ned i et lille bibliotek med litteratur om Nyborg Slot og andet interessant materiale.

Du kan besøge Slotsudstillingen i Borgmestergårdens åbningstider.

Spørg en slotsguide

Du har også mulighed for at spørge museets frivillige slotsguider på faste tidspunkter, med alle de spørgsmål du måtte have om Nyborg Slot og Slotsprojektet.

Udgravninger med flere formål

I begyndelsen af august 2016 startede de arkæologiske undersøgelser igen på Nyborg Slot og dermed det egentlige startskud på det store slotsprojekt, der skal genskabe konturerne af hele den middelalderlige borg og tilføje et moderne formidlingscenter, så historien kan blive fortalt i både historiske og moderne rammer. Undersøgelserne har dermed flere formål: Det er første spadestik i det store projekt, det er en unik chance for, i bogstaveligste forstand, at grave ny viden om vores fortid frem – og så skal det rent praktisk klarlægge, præcis hvor og hvordan de nye bygninger kan piloteres uden at skade de bevarede dele af borgen.

Nye og ukendte bygninger dukker op

Arkæologerne har rent faktisk en god grund til at se lidt vilde ud. Allerede fra begyndelsen af undersøgelserne er nye og hidtil ukendte bygningselementer dukket op på slotspladsen, og mere kan være på vej efterhånden som overfladen bliver skrællet af. Det er ikke blot spændende at følge, det giver også en fantastisk mulighed for at forstå sammenhænge og strukturer på hele slotspladsen, som kan indarbejdes i slotsprojektet. Og det skal fortælles, siger Janus Møller Jensen, afdelingsleder på Nyborg Slot:
”Det er vigtigt at formidle både hvorfor vi graver og hvad vi finder, og vi arbejder også på løbende at formidle hele slotsprojektet, men vi vil gerne specifikt invitere med i hullerne og fortælle om den nyeste arkæologiske viden til alle interesserede – så derfor vil jeg opfordre alle til at kigge forbi, når arkæologerne kigger op fra jorden og fortæller.”

Interesseret i at vide mere om udgravningerne på Nyborg Slot?

Du kan læse meget mere på Slotsprojektets hjemmeside >

Du kan følge Slotsprojektet på Facebook >