©  Foto:

Restaurant Oluf Bagers Gaard

Restaurant Oluf Bagers Gaard i Nørregade ligger inde i en gammel brostens-baggård med indgang fra Hans Jensens Stræde. Køkkenet beskrives nok bedst som dansk – nordisk med inspiration fra det franske køkken. Stilen er rå og rustik, du spiser i det, der engang var en hestestald – båsene er der stadig og du kan både se stengulvet og træværket. Stemningen er afslappet og uformel og når vejret er til det, kan du også spise udenfor i gården.

Restaurant Oluf Bagers Gaard tilbyder frokost med små, lune retter og smørrebrød a la carte. Om aften kan du afprøve deres populære koncept med 9 lækre retter, fordelt på 3 serveringer. Retterne kommer ind på små fade og i skåle og så vælger du selv, hvad der skal på din tallerken og i dit eget tempo. Det egner sig rigtigt godt til en hyggelig aften med familien eller vennerne.

Ud over at fungere som restaurant kan du også bestille take away her. I weekenden kan du få 5 udvalgte retter med hjem, der blot skal anrettes og/eller lunes før de serveres. I hverdagene kan du bestille smørrebrød til at tage med hjem. De har også haft succes med at tilbyde en nytårsmenu til travle værter og værtinder. Og hvis du mangler et selskabslokale midt i Odense, så kan de også klare det.

Navnet kommer af at restauranten er en del af Oluf Bagers Mødrende Gård. Bygningen stammer helt tilbage fra 1586, hvor den blev opført af den odenseanske købmand Oluf Nielsen Bager, en historisk person af den mere kulørte slags. Siden den gang har bygningen huset mange forskellige ejere og erhverv, adelsfolk, købmænd og grosserere for blot at nævne nogle få. I 1772 åbnede Christian Gormsen Biering et trykkeri i bygningerne og trykte første udgave af Fyens Stiftidende. Sidenhen åbnede en boglade, som udviklede sig til et lejebibliotek – det første i provinsen. Derudover har også en skole haft til huse i bygningerne. I dag ejes bygningen af Real Dania, der renoverede hele gården i starten af 00’erne.