vandring på øhavsstien

Øhavsstien - vandring på Sydfyn

Foto: Destination Fyn

Øhavsstien er en af Danmarks længste vandreruter med hele 220 km vandresti smukt omkranset af Det Sydfynske Øhav. Vi guider dig til en uforglemmelig og smuk vandretur i den sydfynske natur. 

Stiens forløb er meget alsidigt og byder på et enestående kulturlandskab præget af flotte naturområder, herregårde, landsbyer og købstæder. Nyd de forskellige udsigter ud over Øhavet, mærk den særlige stemning i de små, hyggelige øsamfund og oplev et internationalt anerkendt fugleområde.

Øhavsstien er en trampesti forbeholdt vandrere. Hele ruten er afmærket med pæle og blå piktogrammer af en vandringsmand.

Øhavsstien er opdelt i syv delstrækninger, som alle er beskrevet i hver sin folder

Du kan læse om de forskellige seværdigheder undervejs på turen, se et detaljeret kort samt få et overblik over praktiske oplysninger.

  1. Faldsled - Svanninge Bakker - Faaborg - Fjællebroen  
  2. Fjællebroen - Egebjerg Bakker - Svendborg 
  3. Svendborg - Broholm - Lundeborg 
  4. Svendborg - Tåsinge - Siø - Rudkøbing
  5. Lohals - Tranekær - Stengade Strand  
  6. Stengade Strand - Rudkøbing - Henninge Nor
  7. Marstal - Ærøskøbing - Søby

Se folderne her.

Guidebog om Øhavsstien

Der er udgivet en guidebog for Øhavsstien på i alt 180 sider, som du kan købe her.

Vandreferie på Øhavsstien

Øhavsstiens længde gør, at det er oplagt at kombinere turen med en eller flere overnatninger. En trænet vandrer vil kunne gennemføre turen på ni dage. De fleste udvælger sig en enkelt strækning og kombinerer med et par overnatninger. Se VisitFaaborgs forslag til, hvordan du kan overnatte og planlægge ruten fra Faaborg til Svendborg. Ønsker du en vandreferie på Øhavsstien er der mulighed for at købe færdigpakkede ture med bagagetransport, hvor alt du skal koncentrere dig om, er at nyde turen.

Hensyn og gode råd til vandring

Naturen må gerne betrædes, men tag hensyn. Få gode råd inden turen starter og læs om de hensyn, som giver alle den bedste oplevelse.

Øhavsstien er etableret af Naturturisme I/S på baggrund af et rigtig godt samarbejde mellem de fire kommuner, stien går igennem, de cirka 150 lodsejere, som har afgivet jord til stien og Naturturisme I/S.

Rigtig god tur! 

Kysten og øerne

Det Sydfynske Øhav består af 55 øer og holme – beboede og ubeboede. Øhavet er verdens største oversvømmede istidslandskab - kun de højeste bakker stikker op af havet i form af øer. Det lave vand har skabt en særlig og varieret kystnatur i området. 

 

Læs mere om de mange øer her.