VisitFyn
Odense ZOO - Fyns største attraktion

Kom helt tæt på dyrene i Odense ZOO

Se den røde panda i øjnene, hør tigerens brøl og mærk giraffens ru blå tunge på din hånd. I Odense ZOO kan I opleve dyrene på nærmeste hold, se haven fra trætoppenes ly eller give jer hen til rendyrket leg for store og små.  

Odense ZOO er én af Fyns allermest besøgte attraktioner. Byens zoologiske have er særligt populær, fordi du som gæst kan komme helt tæt på dyrene og opleve dem i naturlige og afslappede omgivelser.

Odense ZOO ligger som en af byens grønne oaser i udkanten af Odense centrum. Haven er bygget op omkring en lang række miljøer, som er skabt, så de virker så naturtro som muligt. Når du går rundt i haven, har du mulighed for at komme helt tæt på dyrene samtidig med, at du har oplevelsen af, at du befinder sig på savannen, i Antarktis eller i junglen.

Odense ZOO - Dreng ser på pingviner

I Odense ZOO kan du møde pingviner, søkøer og savannens dyr

Listen over dyr, du kan møde i Odense ZOO, er lang. 130 forskellige arter har deres hjem i Odense og mere end 2000 individer bliver det til. Se tigeren ligge i solen på sin yndlingsklippe, hold øje med løveflokken fra klippegangen, se chimpanseungerne lave narrestreger med de voksne chimpanser og besøg Oceanium med fascinerende søkøer og hurtigdykkende pingviner.

Odense ZOO set fra trætoppene

Var det noget med en skovtur i 12 meters højde? Nu kan du nyde udsigten og gå på opdagelse i trætoppene over Odense ZOO. Bøgetoppen er en 250 meter lang trækronevandring i 6-12 meters højde med udsigt over Odense ZOO, byens tage og naturligvis den smukke bøgeskov.

Turen går fra træ til træ via hængebroer og platforme, der er bygget op om træernes stammer. Der er i alt 10 platforme på ruten, hvoraf den højeste er 12 meter over jorden. Undervejs i Bøgetoppen bliver du klogere på den danske natur og lærer om de dyr og planter, der lever i skovbund og trækroner.

Sejl med Odense Aafart til Odense ZOO

Tag Aafarten til Odense ZOO

”Hyggelig” er et tillægsord, som går igen, når man skal beskrive Odense ZOO. De mange træer, blomster og græsområder danner en fin ramme for den særlige oplevelse, det er at besøge zoo’en. Odense Å bugter sig gennem haven, og det er en oplagt mulighed at sejle med Odense Aafart fra Munke Mose til Odense ZOO. 

Odense ZOO - Fodr girafferne

Fodr giraffen eller se dyrepasserne træne dyrene

Et højdepunkt på zoo-turen er at se dyrene blive fodret og trænet af dyrepasserne. Her kan du se en oversigt over, hvilke dyr, der bliver fodret hvornår. Har du selv mod på at lege dyrepasser, kan man købe ekstra billet og få mulighed for at fodre girafferne

Odense ZOO - Plads til leg

Legepladser i Odense ZOO

Flere forskellige steder i zoo møder du legepladser og legeredskaber. Det er altid et hit hos ungerne at holde et pitstop på turen rundt i zoo. Særligt området ved spisestedet Chunga har en god legeplads, som byder på udfordringer for både de helt små og de lidt større. Her kan mor og far også forsyne sig med forfriskninger, mens ungerne giver den gas.

Odense ZOO - mad og drikke

Mad og drikke i Odense ZOO

Du er velkommen til at medbringe din egen mad og drikke i Odense ZOO. Der er mange hyggelige steder, hvor du kan slå dig ned med madkurven. Du kan naturligvis også benytte dig af zoo’s forskellige spisesteder. Ved den store legeplads ligger spisestedet Chunga, der har åbent 365 dage om året. Her kan I tage en pause fra legen og nyde en lækker burger med gode fynske råvarer eller en frisk velsmagende salat. Eller hvad med en ZOO-madkasse fyldt med livretter til de mindste? Åbningstider på de øvrige spisesteder varierer efter sæson og ugedag. Det gælder blandt andet den stemningsfyldte Café Dyrehaven, som ligger i grønne omgivelser med udsigt til Odense Å og har åbent i sommerferien. Tørster du efter god kaffe, skal du lægge vejen forbi Safari Coffee To Go ved girafferne.

Sådan finder du vej til Odense ZOO

Odense ZOO ligger tæt på Odense bymidte i Dalum og samtidig også tæt på motorvejen. Du kan parkere gratis lige over for zoo. Læs mere om transport til Odense ZOO.

Vi håber, du er blevet inspireret til et besøg i Odense ZOO. Vil du læse mere om haven, så kig med her.