©  Foto:

Lyt til kunsten i Faaborg

Kunstformidlingsprojektet 'Lyt til Kunsten' giver stemme til kunst i det offentlige rum i Faaborg

Hvem er Toppen og Bolden i den Voigtske gård ? Det kan de selv fortælle dig ! Du skal bare bruge en app.

Gå på vandring og lyt til professionelt producerede lydfortællinger om kunstværker i det offentlige rum. Dette er muligt med den gratis kunstapp VIZGU!

Lyt til Kunsten vækker historierne til live og du kan lytte til fortællingerne overalt - når du står foran selve skulpturen, sidder hjemme i sofaen eller noget helt tredje.

Bag projektet er lyddokumentarist Helle Ansholm Rasmussen og kunstformidler Sara Line Batson Matzen, der begge er bosat i Svendborg.

Projektet er støttet af Øernes Kunstfond og KulturRegion Fyn, og er et samarbejde med den gratis kunstapp Vizgu og lydkollektivet Lydpol.

Lyt til Kunsten er sat i verden for at fortælle de gode historier, der gemmer sig i kunsten i det offentlige rum på Fyn. Vi vil vække historierne til live med professionelt producerede lydfortællinger og kortlagte “lydvandringer”, som bliver tilgængelige på den gratis kunstapp Vizgu.

Vizgu gør det muligt, hvor som helst og når som helst, at supplere kunstoplevelsen og lytte via smartphone on-demand, hvilket betyder, det er brugeren, der bestemmer over sin egen tid, mens kunstoplevelsen bliver bragt til live med auditive landskaber, der transporterer lytteren derhen, hvor kunsten og kulturen finder sted.

Vizgu app’en er gratis og virker både til iOS og Android.

Download VIZGU her: Google Play eller App Store

App’en fungerer også på andre sprog end dansk. Alt materialet på app’en vil blive oversat til engelsk - både i form af tekst og lyd.

Læs mere: www.lyttilkunsten.dk

Følg Lyt til Kunsten her: FaceBook