©  Foto:

”Legend Tower”, Sabine Majus

Inspireret af sagnet om Søstene og troldkvinden har Sabine Majus skabt en tårnskulptur, som tager udgangspunkt i konstruktionen af et kirketårn.

OSB: Værket er beskadiget. Vi arbejder på en løsning.

”Legend Tower”

  • Kunstner: Sabine Majus
  • Opført: 2012

Tårnskulpturen ved Søstenen

Inspireret af sagnet om troldkvinden har Sabine Majus skabt en tårnskulptur, som tager udgangspunkt i konstruktionen af et kirketårn. Skulpturen består af en høj metalkonstruktion, som er fyldt med marksten. Skulpturen afsluttes af en takket gavl og et kobbertag. Gavlen og taget er dekoreret med symboler fra forskellige religioner. Skulpturen blev opført i anledning af at Kulturkaravanen (et initiativ fra region Syddanmark) afholdte et Poetry Slam-arrangement ved Søstenen. Ved arrangementet blev deltagerne bedt om at bidrage med ord ved at ”tænke som stenen”. Et udvalg af disse ord står skrevet på skulpturen.

Skulpturen er placeret i retning mod Strynø Kirke.

Lyt til Kunstneren

I denne episode af podcasten ’Kunstnernes Ø’ fortæller guldsmed Sabine Majus om, hvorfor hun har valgt at lave Legend Tower og hvorfor hendes mand har gravet Langelands største sten, Søstenen, fri, så kvinderne på Langeland nemmere kan røre ved den.

Det er både en historie om en sur heks fra Lolland og en kunstnerisk kommentar til debatten om religionernes sameksistens.

Podcasten er blevet til med støtte fra Øernes Kunstfond

Søstenen

Søstenen er Langelands største sten. Ifølge et lokalt sagn kommer Søstenen fra Lolland, hvor der boede en troldkvinde på den tid, hvor Strynø Kirke blev bygget. Hun kunne ikke holde lyden af kirkeklokken ud og i arrigskab tog hun en stor sten og slyngede den mod kirken for at knuse den, men hendes kræfter slog ikke til, og stenen faldt der, hvor den nu ligger.

En anden fortælling går på, at der er et hulrum under stenen, hvor storken henter babyerne og flyver dem ud til de nybagte forældre. Læs mere om Søstenen her.

 

Tænk/snak

Om ordene på skulpturen: Stærk, stædig, sten, kælling, kold og kærlig. Hvis du skulle tænke som denne sten, hvad ville dine ord så være?... ”JEG ER STENEN…”

 

Sabine Majus

Generelt for Sabine Majus arbejde er en stor interesse for materialernes samspil. Hun arbejder med kontraster både i sine smykker og skulpturer, hvor metaller, emalje, ædelsten og naturmaterialer, som træ, strandsten og svaneknogler kombineres. Du kan læse mere og Sabine Majus her.

Vidste du at…?

Du kan besøge Sabine Majus i hendes arbejdende guldsmedeværksted i Sidsel Bagers Gade 8, 5900 Rudkøbing