Grøn oplevelse
©  Foto:

Kosmos - vegansk og økocertificeret

Plantebaseret og økologisk mad
Café Kosmos er en 100% vegansk og økologisk café, der ligger i centrum af Odense. Alle retter laves fra bunden og primært af lokale og altid økologiske grøntsager. Hver morgen møder teamet ind og bager burgerboller og kager, laver dressinger og hvad der ellers skal bruges i løbet af dagen, så alting er så friskt og hjemmelavet som muligt. På menukortet finder du burgere, lune retter, salater og lidt lækkert hjemmebag til kaffen samt økologisk vin og lokalt produceret øl, saft, sodavand og et stort udvalg forskellige varme drikke. Du finder Café Kosmos i Lottrups Gård, tæt på gågaden ved hjørnet af Kongensgade/Vestergade. 

Caféen udstråler bæredygtighed og genbrug med den velovervejede indretning af upcyclede vintagemøbler og hjemmelavede gamle beton støbeplade-borde. På bordene står der blomster i gamle syltetøjsglas og de glas, du drikker af, har tydeligvis også tjent et andet formål. Hvis du køber en kaffe to-go får du den i et krus af bionedbrydeligt plastik, lavet af majs og sukker.

Bæredygtighed har høj prioritet, også når det kommer til maden. Alle råvarer er økologiske, veganske og dyrket så lokalt som muligt - alt sammen for at belaste kloden og dyrene mindst muligt og for at bidrage til en lysere fremtid. På Café Kosmos hjemmeside kan du læse mere om deres leverandører, der alle er Fynske og går op i at have så lille et aftryk som muligt.

Teamet bag Café Kosmos testede konceptet af i flere år inden de åbnede caféen, blandt andet med folkekøkken i ungdomshuset og vegansk street food til diverse festivaler og events. Deres drøm var at skabe et sted, der både er finansielt bæredygtigt samtidigt med at de ikke går på kompromis med deres værdier. Som de selv siger - CAFÉ KOSMOS ER EN DRØM OM AT SKABE DET BEDSTE STED, VI SELV KUNNE FORESTILLE OS. OG DET HAR VI GJORT!