©  Foto:

Kløverstierne i Skåstrup

Tag på en dejlig vandretur eller prøv en cykeltur langs en af kløverruterne i og omkring Skåstrup!

Kløverstierne i Skåstrup er en dejlig måde at opleve naturen på. Ruterne tager dig igennem hyggelige landsbyer og smuk varierende natur. Alle ruterne udgår fra den centralt placeret Kløver-stipæl på Skåstrup Torv.

På alle ruterne kan du gå, løbe eller cykle, og du finder helt sikkert også noget for dig på en af ruterne. 

Den Grønne Rute/Lokalruten:

3 km

Ruten går gennem landsby, marker, skov og har havudsigt.

Ruten starter på Skåstrup Torv ved den lokale købmandsbutik. Tidligere lå her brugsforening, hvor man kunne handle med alverdens varer. Ruten passerer den lokale sportsplads, et friluftsområde med shelters, bålplads og Mount Mejlskov, en skov med legeområde.

Dette legeområde hører til Børnehuset Dragen, men hvis blot man passer godt på området, må det gerne benyttes.

Klik her og se kort over den grønne rute!

Den Blå Rute/Strandruten:

5,5 km

Den blå rute starter på Skåstrup Torv ved købmanden og strækker sig helt ned til stranden.

Ruten går til landsbyen Profitten, gennem sommerhusområdet til stranden, forbi et naturområde anlagt på lokalt initiativ. Stranden ved den blå rute har siden 2016 haft det blå flag. Fang krabber på stranden, nyd udsigten til Jylland, Samsø, Endelave og Æbelø eller kig efter sæler og marsvin.

Klik her og se kort over den blå rute!

Den Røde Rute/Naturruten:

7,5 km

Den røde rute tager dig med gennem strand-nær skov til fin strandeng. Skovene Nyhave og Skåstrup Frihed er private skove, men som altid, er der adgang på stier og veje fra solopgang til solnedgang. Diget langs stranden blev opført i 1800-tallet i forbindelse med inddæmninger. Nyhave rummer langs stranden flere gravhøje, hvoraf de ældste er fra stenalderen.

Klik her og se kort over den røde rute!

Den Sorte Rute/Landsbyruten:

10,5 km

Den sorte rute er også Landsbyruten, der starter i Skåstrup og tager dig med gennem Ørbæk, Ore og Mejlskov.

I Ørbæk går ruten forbi mange æble – og kirsebærtræer, gamle jernbanespor og stationsbygningen på Mejlskovvej. Ruten går forbi den gamle herregård Oregård, som i mange år har beskæftiget sig med avlsarbejde. Formålet med dette avlsarbejde var at bevare danske truede husdyrracer. Ruten kommer forbi Ore Kirke, som er en smuk gammel kirke fra 1200-tallet. 

Ruten slutter tilbage i Skåstrup og kommer forbi det forsamlingshus, der har dannet rammerne om det sociale og kulturelle liv i over 100 år.

Klik her og se kort over den sorte rute!