©  Foto:

Himmel og hav og hygge på Enebærodde

Oplev naturen sammen på en hyggelig cykel- eller gåtur på den bilfri Enebærodde mellem Odense Fjord og Kattegat!

  • Ta' på cykeltur eller gåtur i flot natur på en fin sti i trygge omgivelser uden biler
  • Lej cykler ved First Camp Hasmark Strand
  • Husk at printe strandbingo-plader og smøre madpakke inden turen
  • Slut af med en is og lækre frugter

Stå op i god tid og bliv klar til en god dag i et unikt naturområde!

Smør en lækker madpakke eller pak snacks og drikkevarer med til turen.

Så er I klar til at sætte turen mod Enebærodde mellem Odense Fjord og Kattegat. Der er en stor parkeringsplads lige inden Enebærodde, hvor I kan tage cyklerne frem eller snøre vandreskoene.

Har I ikke selv cykler med, så kan I leje cykler hos First Camp Hasmark Strand - husk at ringe i god tid inden dagen for at bestille cykler! Der er også cykeludlejning flere steder i Odense.

Turen ud på Enebærodde

Enebærodde er 20 m bred på det snævreste sted og op til 750 m bred, og tangen er 6 km lang. Der er sti langs kysten hele vejen rundt om Enebærodde, og vandre- og cykelruten er på 11,9 km. I behøver ikke tage hele ruten rundt, men læg mærke til den skønne natur - her er strand, hede, skov og fantastiske udsigter.

Kommer I helt ud på spidsen, er I ud for foden af Enebærodde Fyr og I kan se over på Lodshuse på den anden side af Odense Fjord ved Gabet.

Der er masser af steder på odden, hvor I kan holde pause og nyde en bid brød og noget at drikke.

Og så er der altid tid til en skattejagt! Print strandbingoplader fra VisitNordfyns Naturbingo-side og se hvor hurtigt hver af jer kan få fuld plade. Husk at tage billeder i stedet for blomster.

Kan du se en hugorm?

Der er en stor bestand af hugorme på Enebærodde. De fleste af dem er oven i købet af den mere usædvanlige helt sorte farve. Den bedste chance for at se hugorme er i foråret. Her er hugormene kommet ud af deres hi, men de er stadig sløve, og de søger solen for at få varme fra den skønne forårssol. I kan dog også være heldige at se dem i sommer og efterår, inden det bliver for koldt.

Slanger kan kun høre dybe toner, så de kan ikke høre at I taler sammen. Men de er gode til at fornemme vibrationer, så hvis I vil se slanger, skal I sørge for at gå meget forsigtigt. Pas på ikke at røre ved dem. De er mere bange for mennesker, end vi er for dem - men de vil naturligvis forsvare sig, hvis de ikke ser anden udvej.

Tid til is og frugt!

Når turen er slut, så er det tid til en forfriskning! I kan få fat i en is hos Hasmark Grill tæt på parkeringspladsen eller på First Camp Hasmark Strand.

Slut dagen af med at køre forbi Poul Eriks Gårdbutik, der har lækre friske grøntsager i sommerhalvåret eller Fjordvang Frugtplantage og få lækre friske æbler, pærer, søde kirsebær og blommer med – alt efter sæson.

Praktiske oplysninger

Parkering

Der er en stor parkeringsplads lige før odden på Tygesvej/Rørmosevej.

Toilet

Der er et offentligt toilet på parkeringspladsen på Tygesvej. Toilettet er åbent hele året rundt.