©  Foto:

Helios Biograf og Kulturhus

Helios-Teatret er en foreningsbaseret biograf, og den daglige drift udføres af cirka 120 frivillige, ulønnede medlemmer. Biografens program ligger på www.heliosteatret.dk. Film og events annonceres også på facebooksiden Heliosteatret, ligesom man kan orientere sig om ugens kommende film i annoncen i Ugeavisen.

Projekter og events
Der planlægges events, der kan kombineres med biografens mulige fremtid som kulturcentrum. Vi samarbejder blandt andet med Faaborg Musikforening og FilmFyn, og vi vil gerne have biografen til at spille en vigtig rolle i samarbejde med handels- og kulturlivet.

Kulturhusets arkitektur og materialer er fra starten medtænkt i den måde, værket virker på.
Kunstværkets geometriske system af specielt fremstillede lamper er vokset frem i dialog med bygnin-gens grid, og facadens yderskal sættes i spil, når lyset griber fat i kanalplastpladerne og tillægger lam-pernes udtryk en prismatisk effekt, der ændrer karakter alt efter hvorfra bygningen beskues.

Impulser fra husets indre og ydre påvirkninger som vejr, tid og bevægelser i og omkring bygningen kanaliseres gennem værkets styresystem, der opfanger og omdanner disse inputs og som styret af en fælles usynlig hånd toner de geometriske abstraktioner frem og spredes rundt på det 500 m2 store facade areal, hvor de væver sig frit ud og ind af hinanden og dermed kontinuerligt skaber nye kompositioner og farve-skemaer.