©  Foto:

Hans Kjær - Billedkunstner

Besøg Hans Kjærs farverige univers i galleriet på torvet i Rudkøbing. Kjær arbejder med oliebilleder, relieffer og skulpturer. Hans naivistiske billedsprog er umiddelbart og henvender sig både til store og små.

Glæden ved genbrug

Billedkunstner Hans Kjær arbejder fortrinsvis i træ, gerne træ, der har været brugt før og på den måde har en historie i sig. Han har generelt en forkærlighed for genbrugsmaterialer og fundne genstande, som ofte danner udgangspunkt for hans værker.

 Hans Kjær

Legende og uhøjtidelig

Det er vigtigt for Hans Kjær, at hans kunst er let aflæselig for alle, både børn og voksne. Værkerne må ikke være for højtidelige eller alvorlige, til trods for at hans motivverden gennem mange år har kredset om det religiøse. I øjeblikket er han dog især optaget af elefanter.

Den uprætentiøse og legende tilgang bruger han ofte til større udsmykningsopgaver, hvor han inddrager børn i selve skabelsesprocessen. Hans Kjær har i samarbejde med børn udsmykket flere skoler bl.a. på Langeland.

 Hans Kjær

Biografi

Hans Kjær er født i 1943 i Osted ved Lejre og flyttede midt i 70`erne til Langeland. Som kunstner er han autodidakt.

Hvis du vil se mere…

Kan du finde en udstilling af Hans Kjær i Kunsttårn 7. Hans Kjær er idémanden bag de langelandske kunsttårne – Danmarks længste kunstudstilling, som du kan læse mere om her

Besøg Hans i påskeferien og til Kunstnernes Åbne Døre. Åbent 1/4 til 10/4-2023 fra kl 13-16 hver dag. 

Herudover er han initiativtager til foreningen Art2change, som arbejder for at give socialt og økonomisk udsatte mennesker mulighed for at bruge kunst og kreativitet, som redskab til forbedring af egen situation og til udvikling af ligeværdige samfund. 

Galleriet er åbent, når skiltet er tændt eller efter aftale.