©  Foto:

Gå Langeland rundt - Etape 7 - 17 km - Korsebølle - Lohals

Fra Korsebølle Kohave til Lohals følger du vandreruten Øhavsstien, som med nogle små afstikkere følger kysten. Du går skiftevis på stranden i sand eller sten eller på markvej/trampestier langs toppen af lave lerklinter og på diger.

Etape 7 af Langeland Rundt begynder der, hvor Korsebøllevej ender ved kysten. Du følger kysten nogle få hundrede meter, derefter støder du på Øhavsstien - den skiltede vandrerute hele vejen rundt om Det Sydfynske Øhav - og den følger du til Lohals. Stien tager nogle små afstikkere ind i landet, men følg skiltene. Du passerer bl.a. den fine campingplads i Emmerbølle og den lille havn i Dageløkke.

Undervejs støder du på to "Kaffepletter" (rastepladser) med bord-bænkesæt og plancher med informationer om den lokalitet, du befinder dig på.

I Dageløkke Havn kan du proviantere, dog kun om sommeren. I havnebyen Lohals kan du både sove og spise godt året rundt. Færgerne sejler ikke længere til Korsør og Lundeborg, men Lohals oplever alligevel en ny glansperiode med mange aktiviteter og turister.

Etape 7 slutter ved havnekontoret i Lohals.

 

Praktisk at vide

Overnatning (campingpladser, teltpladser, shelters):

Lamaland, Helletofte Strand, Helletoftevej 25 (teltplads)

Emmerbølle Strand (campingplads)

Fuglsang, Skattebøllevej 20 (shelters/teltplads)

Lohals (campingplads)

Bræmlevænge (teltplads)

 

Indkøb: Dageløkke Havn (sommerhalvåret). Snøde. Lohals

Spisesteder: Dageløkke Havn (sommerhalvåret). Tranekær. Lohals

 

Indkøb: Rudkøbing. Tullebølle

Spisesteder: Rudkøbing. Tullebølle. Tranekær