©  Foto:

Faaborg Klokketårn

Midt i Faaborg står et klokketårn tilbage fra byens første kirke, Skt. Nikolaj kirke. Da kirken, bygget ca. 1250, blev revet ned efter Reformationen i 1536, lod man klokketårnet stå. Det var opført noget senere end kirken og derfor næppe så vedligeholdelseskrævende. Desuden fungerede det som sømærke for sejlende.
I dag fungerer klokketårnet stadig som klokketårn for Faaborgs sognekirke, Helligåndskirken, som erstattede Skt. Nikolaj kirke som sognekirke, da den blev revet ned.

Et besøg i klokketårnet byder på muligheden for at se middelalderbygningens fantastiske konstruktioner på nært hold med hvælvede lofter og store egetræskonstruktioner, der løfter tårnet til en højde af 31 meter. Hvis man tager turen til toppen af tårnet belønnes man med muligheden for en fantastisk udsigt ud over Faaborg og Øhavet.

Klokkespillet med 38 klokker blev skænket i 1960 af vinkonsul Andersen, Odense. Klokkerne er støbt i Holland. Den første mekanik fungerede efter et slags lirekasseprincip.

I dag spiller klokkespillet 4 gange i døgnet med moderne digital teknik.

Det vil være muligt at aftale besøg/guidede ture i og omkring Klokketårnet - hele året. En rigtig god idé ved mærkedage eller som gave, pris 400 kr. Skoler er gratis.

Melodierne der bliver spillet i Klokketårnet skifter i løbet af året

Klokketårnet spiller Kl. 08.05, Kl. 12.06, Kl. 16.05, Kl. 22.06.