©  Foto:

Den Grønne Sti i Otterup

Den skønne sti på i alt 8,4 km fører dig omkring de grønne områder omkring Otterup, vikingefortiden og en hyggelig tur gennem selve Otterup by!

Den Grønne Sti er en sti, der går langs de grønne områder omkring Otterup. Stien følger Søndre Landkanal forbi flere små søer og går tilbage til byen ved Otterup Mose og Otterup Byskov. Her kan du nyde den skønne natur og bølgende raps- og kornmarker kun kort vej fra byen. På stien kommer du også forbi Otterup Hundeskov.

Ruten hele vejen rundt er 8,4 km.

Turen kan tages både til fods eller på cykel.

Den Grønne Sti slår et slag forbi den lille bakketop Galgedil ved Fresiavænget. Her har der boet mennesker i flere tusind år. Der er fundet spor af bebyggelser fra yngre stenalder (4.000-1.000 år f. Kr.), yngre bronzealder (1.000-500 f.Kr.), ældre jernalder (500 f. Kr.-200 e. Kr.) og yngre jernalder (700-1000 e. Kr.). Der er også udgravet en stor begravelsesplads fra vikingetiden. I 900-tallet var der blevet begravet mere end 60 personer her, som både fik nøgler, perler, våben og mad med i gravene. Det er faktisk efter gravene, at bakken har fået navnet Galgedil - i 1700-tallet begyndte man at hente sand her og opdagede skeletterne under sandet. Derfor gik man ud fra, at der havde stået en galge her.

I dag er der ingen vikinger, men der er en skøn udsigt over det flade slettelandskab.

2007 og 2022

Den Grønne Sti går rundt om Otterup By, og du har mulighed for at nyde det bynære grønne pusterum til fods eller på cykel. Den første del af stien blev etableret i 2007, og nu i 2022 sluttes ringen med en etape, der forbinder stien i øst ved Otterup Hundeskov med stien i vest ved Otterup Byskov.

Den nye del af ruten leder dig langs grønne veje og grønne oaser gennem byen, over broen, forbi byens rådhus, torv og bibliotek, gennem bypark og villakvarter.

Den nye etape er 3,4 km, men der er mulighed for en smutvej på blot 2 km.