©  Foto:

Dallund Slot Rosenpark

Dyk ned i et hav af farver og dufte, når Dallund Slot midt på Fyn slår dørene op til sin helt nye rosenpark fra 7. juli til og med 18. august 2024!

Tag på en sansefest for øjne og næse i den nye rosenpark ved Dallund Slot!

Med mere end 4.000 roser fordelt på over 400 forskellige sorter er det en af Danmarks største rosenparker og et must-see for alle haveelskere og rosenentusiaster.

En rejse i roser

Bedene er arrangeret, så man kommer på en rejse gennem de forskellige grupper af roser, som findes i det moderne havesortiment. Der er plantet ca. 10 roser af hver sort.

Roserne, der er plantet i 2024 i første etape af anlægget, er et udsnit af de sorter man kan møde i nordiske haver i flere forskellige klimazoner: Fra det milde fynske klima til det polare nordlige Sverige/Norge.

Hvad kan du se i rosenparken?

  • Moderne Storblomstrede roser fra flere forædlere, bl.a fynske Rosa Eskelund, Roses Forever, verdens eneste kvindlige rosenforædler.
  • Moderne Buketroser fra flere forædlere.
  • Slots og Palace roser, buketblomstrende roser fra det danske forædlingsfirma Poulsen Roser.
  • Towne og Country roser, en bunddækkende type roser i forskellige højder fra Poulsen Roser.
  • Renaissance roser, fyldige og kraftigt duftende roser fra Poulsen Roser.
  • Courtyard roser, kraftigt voksende roser fra Poulsen Roser.
  • Canadiske roser, fremavlet specifikt på hårdførhed og med vilde gener.

Besøg rosenparken

Der er åbent fra 7. juli til og med 18. august kl. 10 -17 alle dage.

Der kan købes kaffe og kage.

I skal heller ikke gå glip af en skøn tur på rosenstien ved Dallund Slot og en gåtur rundt om Dallund Sø foran slottet. Nyd den dejlige udsigt til sø og slot og rosenpark og slap af på bænkene omkring søen.

Der er gratis adgang til parken. Man kan støtte udviklingen af rosenparken ved at overføre et beløb til Mobile Pay – 38995 – og mærke overførslen ”Rosenpark”.

Et unikt samarbejde

Rosenparken er et resultat af et frugtbart partnerskab mellem Dallund Slot, Nordfyns Rosenfestival og Grønløkke Planteskole.

Sammen har de skabt en skøn rosenpark, der både er en hyldest til Nordfyns stolte rosenproduktion og giver offentligheden adgang til et enestående sortiment af roser. 75 % af alle danske haveroser bliver produceret på Nordfyn, og Grønløkke Planteskole er en af Skandinaviens største producenter af roser. Ved Nordfyns Rosenfestival i første weekend i august bliver Bogense hvert år pyntet op med mere end 100.000 roser. Dallund Slot er et 500 år gammelt historisk slot, der i dag fungerer som konferencevenue og hotel.