©  Foto:

Chresten Kruchov - Fotograf

Fotograf Chresten Kruchov har dokumenteret øjeblikke fra hverdagslivet i mere end 50 år 

Over 50 års erfaring med fotografi 

Chresten Kruchov fik sit første kamera, da han blev konfirmeret og har siden da knipset løs, hvor end han er kommet. De sidste 45 år har han arbejdet professionelt med fotografi bl.a. for forskellige forlag og i forbindelse med sit arbejde som underviser, forsker og leder.    

“Hele mit liv har jeg fotograferet i forbindelse med mit arbejde, men også skabt kunstfotos ved siden af, som bl.a. er blevet til fotobøger. Men da jeg fyldte 65 i 2011 besluttede jeg mig for at gå på pension og blive fuldtidsfotograf. For hvis jeg skulle have noget ud af det, var det afgørende, at jeg ikke beskæftigede med andet…” – Chresten Kruchov 

Han nærer en stor kærlighed til sort/hvide fotografier af hverdagslivet i byens gader og stræder, såkaldt Street Photography, men siden han flyttede til Langeland i 2017, er han også blevet meget optaget af naturen. 

Kruchovs har fanget et glimt af den gamle bymølle i Rudkøbing gennem en baggård

Fotografernes Efterårsudstilling 

Udover selv at fotografere, står Chresten Kruchov bag Langeland Fotografernes årlige efterårsudstilling i Nowhuset, som han første gang tog initiativ til i 2019. På udstillingen deltager 15 fotografer, som er udvalgt af Chresten Kruchov. Udstillingen vises hvert år i oktober og november. 

kunstnere på Langeland fotograf Chresten Kruchov

Hvis du vil se mere… 

Kan du besøge Galleri Vognporten på Jens Winthers Vej 3 i Rudkøbing. Galleriet er åben torsdag-lørdag kl.11-16. Se mere her.