©  Foto:

Buste af Alhed Larsen

På den gamle kirkegård i Vestergade, Kerteminde står en buste af Alhed Larsen på gravstedet for Alhed og Johannes Larsen.

Alhed blev født i 1872 på Erikshåb, Midtfyn.
Allerede hendes barndomshjem var et samlingspunkt for kunstmalere. Hun begyndte selv i 1885 at male under vejledning af Fritz Syberg.
Senere blev også Johannes Larsen en del af kredsen på Erikshåb.
Alhed boede i en periode som ung hos sin morbror Ludvig Brandstrup i københavn, og hun arbejdede i nogle år som glasurmaler på det kongelige Porcelænsfabrik. I 1898 blev hun gift med Johannes Larsen.
Alhed markerede sig selv som kunstmaler og udstillede i begyndelsen af det forrige århundrede på Charlottenborg Forårsudstilling. Hun er i dag godt repræsenteret på Johannes Larsen Museet. Alhed døde den 31. august 1927, mens Johannes Larsen var på Island.

Kunstneren
Ludvig Brandstrup var morbror til Alhed Larsen. Ludvig Brandstrup blev født i 1861 i Tranekær på Langeland. Han blev opridneligt uddannet som snedker, men fik lyst til at blive billedhugger og blev allerede allerede som 23 årig elev på Vilhelm Bissens atelier.
Han debuterede som billedhugger i 1886 på Charlottenborg, og fik flere gange akademiets årsmedalje. Ludvig Brabdstrup tog på flere studierejser til Italien, og det var disse studier sammen med
arbejdet i Bissens atelier, der fik betydning for ham som billedhugger. Brandstrup udviklede sin portrætkunst og blev på dette område en af sin generations betydelige kunstnere, ofte benyttet
ved offentlige bestillinger. Han udførte portrætter af en lang række kulturpersonligheder i samtiden, blandt andet Vilhelm Kyhn, ca. 1889, A. G. Vigeland,1891, (marmor 1906), Julius Lange, 1896.