Destination Fyn_logo
Tre racer-cyklister cykler på en græssti mellem højt græs og træer. I højre side ses et blåt skilt med cykel og navnet Herregårdsruten på.

Projekt: Herregårdsruten

Foto: ELS Production

Etablering af Herregårdsruten - Fyn og Øernes helt egen signaturcykelrute til gavn for både turister, lokale og erhvervslivet. 

I sommeren 2022 blev Herregårdsruten lanceret – en 660 km skiltet cykelrute, der styrker Fyns position som cykelø. Ruten er kortlagt, så den giver cyklister mulighed for at opleve den skønne natur, de idylliske landsbyer og hyggelige købstæder. Samtidig fører ruten forbi store såvel som små fynske attraktioner og naturligvis en stor del af de 123 herregårde, der op gennem historien har været med til at forme det karakteristiske landskab på Fyn, Langeland og Ærø. Ruten er fordelt på 14 etaper. 

Formålet med Herregårdsruten 

Formålet med etablering af Herregårdsruten er at tiltrække endnu flere nationale og internationale cykelturister i alle aldersgrupper til Fyn, Ærø og Langeland og give dem en flot og seværdig cykeloplevelse, der måske får dem til at blive længere eller komme tilbage til endnu en cykelferie. Samtidig tager Herregårdsruten cyklisten endnu længere rundt på destinationen til gavn for det lokale erhvervsliv og overnatningssteder, der normalt ikke oplever turister.   

Cykelruten bidrager til Destination Fyns overordnede mål om at blive Nordeuropas mest attraktive cykelferiedestination. 

Samarbejdspartnere og bevillingsgiver 

Herregårdsruten er en del af projektet Mountainbike Island Fyn, der er støttet af Erhvervsfremmebestyrelsen. Destination Fyn er projektleder på projektet i samarbejde med GeoPark Det Sydfynske Øhav. De ti fynske kommuner har bidraget med opsætning af skilte på Herregårdsruten, og Destination Fyn har ud over projektledelsen stået for ruteføring. 

Projektperiode 

Projektet løb fra juli 2019 til oktober 2022.

Merete Vandmose
Kontakt

Projektleder, Outdoor

mva@destinationfyn.dk

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse logo

Foto:Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse