Museer og spøgelser - Egeskov og Valdemars Slot

Gå rundt i sale og på lofter, og se alt det, der er bevaret fra dengang. Men pas på! Du kan møde en dronning eller baron, der er død for længst.

Eventyrlige Egeskov

Egeskov Slot er Europas bedst bevarede renæssance-vandborg, dvs. en borg der står på pæle i vand. Egeskov er et rigtigt eventyrslot fyldt med hemmeligheder og mystik. Der er ingen helt sikre beretninger om spøgelser, og alligevel, nogen har hørt mærkelige lyde fra den udstillede paraderustning. På slottets loft ligger der en lille træmand. Legenden siger at slottet vil styrte i voldgraven julenat, hvis den flyttes. Vi er ikke overtroiske, men jeg tør alligevel ikke flytte den, siger greven på Egeskov Slot.

Oplev også grev Draculas grotte, Falck-museet, en samling af brandbiler og ambulancer, hvoraf de ældste er fra 1920erne. Veteranmuseet, der rummer en stor samling af fly og biler. Nogle af veteranbilerne stammer helt tilbage fra 1800. Motorcykelmuseet, en samling af gamle motorcykler og knallerter. Læs mere om Egeskov Slot.

Se mere på www.Egeskov.dk

Valdemars Slot

Valdemars Slot er Danmarks største og mest omfattende private hjem, og muligheden for at gå rundt i salene og fornemme suset fra svundne tider er en fantastisk oplevelse. Til huse i slottets øvrige bygninger finder man ikke mindre end tre museer: 

Jagt og Trofæmuseum
Danmarks Legetøjsmuseum
Danmarks Museum for Lystsejlads

 
 

Del denne side