Østersørutens etape 10 - Svendborg-Assens

Foto: VisitFyn

Nyd en tur langs de sydfynske kyster med udsigt udover det Sydfynske øhav, kig indenfor på Egeskov Slot eller Øhavsmuseet, eller besøg halvøen Helnæs og oplev dens unikke natur. Måske du også kommer forbi en entusiastisk bilsamler på vejen..

Købstæderne Svendborg, Faaborg og Assens har sit særpræg, og det er op til dig at vælge favoritten. Mellem købstæderne finder du charmerende små byer, hvor det sydfynske liv har sin helt egen stemning med outdooraktivitet og slow life. Turen fra Svendborg til Assens er dejlig kystnær, så der er aldrig langt til et strandstop. Længst fra kysten kommer du, når du cykler ind i Svanninge Bakker - også kendt som de fynske alper. Der er mulighed for afstikkere fra Østersøruten til Fyns absolutte highlight, Egeskov Slot og til fantastiske naturområder på Helnæshalvøen og Thorø Huse-halvøen. Fra Faaborg er der desuden mulighed for at tage på øhop til småøer i sommerperioden.

Faaborg by
Faaborg er en billedskøn by med Det Sydfynske Øhav i forhaven og de fynske alper i baghaven. Hvis du leder efter sydfynsk stokroseidyl, er du kommet til det helt rette sted. Farverige facader på de gamle huse og brostensbelagte smalle stræder giver byen sin helt egen charme, og timerne går godt, mens man udforsker en af landets ældste købstæder. Faaborg er desuden en sejlerdestination i verdensklasse, og fra havnen kan du tage med færge på øhop i Det Sydfynske Øhav.

Halvøen Helnæs
Helnæs er en lille halvø med enestående natur, kulturliv og spændende fortid. Navnets oprindelse betyder ”hellige næs”, så måske er der foregået hedenske handlinger til gudernes ære. Selv cykelturen ad dæmningen mellem Fyn og halvøen gør et særligt indtryk. Du har hav på begge sider, og tit kan du møde fiskere og kite- og windsurfere i vandkanten. På Helnæs kan du nyde naturen både til vands og til lands. Find traveskoene frem og gå en tur i Bobakkerne, inden du holder hvil på Helnæs Kro.

Få mere information på Visit Assens

Hent og print kort over Etape 10 >

_____

Er du mere til digital navigation end at følge skilte? Frygt ej - Du kan downloade ruten som GPX-fil til din navigation, eller se ruten på kortet herover. Ruten er heldigvis skiltet hele vejen, så du nemt kan køre helt uden hjælpemidler.