Gå til indhold

Østersørutens etape 10 - Svendborg-Assens

Foto: VisitFyn

SYDFYNS KYSTER – DET SYDFYNSKE ØHAV – ”RIGTIG HJERTELIG VELKOMMEN” PÅ EGESKOV SLOT – ØHAVSMUSEUM – OUTDOORAKTIVITET – KØBSTÆDERNE SVENDBORG, FAABORG OG ASSENS – DE FYNSKE ALPER – FYNBOMALERNES UDSIGTER – ENTUSIASTISK BILSAMLER – HALVØEN HELNÆS MED UNIK NATUR

På etape 10 får du det bedste fra Det Sydfynske Øhav og et godt indblik i tre fynske købstæder, Svendborg, Faaborg og Assens. Hver købstad har sit særpræg, og det er op til dig at vælge favoritten. Mellem købstæderne finder du charmerende små byer, hvor det sydfynske liv har sin helt egen stemning med outdooraktivitet og slow life.

Turen fra Svendborg til Assens er dejlig kystnær, så der er aldrig langt til et strandstop. Længst fra kysten kommer du, når du cykler
ind i Svanninge Bakker - også kendt som de fynske alper. Selv her er der flotte udkig til Øhavet fra de mange udsigtspunkter. Undervejs cykler du ad hyggelige småveje flankeret af mark, skov og bindingsværksidyl.

Der er mulighed for afstikkere fra Østersøruten til Fyns absolutte highlight, Egeskov Slot og til fantastiske naturområder på
Helnæshalvøen og Thorø Huse-halvøen. Fra Faaborg er der desuden mulighed for at tage på øhop til småøer i Det Sydfynske Øhav i sommerperioden - en populær oplevelse, der kræver booking i god tid.

Hvis du vælger at køre etape 10 med start i Assens, kan du fra Svendborg fortsætte videre enten på etape 1 med færge til Ærø, på etape 2 til Nakskov via færge fra Langeland eller etape 9 over Nyborg og Storebælt til Korsør.

Højdepunkter på etape 10

Foto:Destination Fyn

Egeskov Slot

Egeskov Slot er Fyns næststørste turistattraktion. Gå ikke glip af den! Slottet er Europas bedst bevarede vandborg og omgivet af en idyllisk, prisbelønnet have med blomster, labyrinter og ældgamle træer. Det levende slot med det gæstfrie motto ”Du skal være så rigtig hjertelig velkommen” er hjem for greveslægten Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

Oplev den unikke samling af sjældne fly, biler og motorcykler. Se verdens mest eventyrlige dukkehus Titanias Palads. Er du til gys og uhygge, skal du gå ind i Draculas Krypt.

Egeskov har åbent fra maj til og med efterårsferien i oktober men vågner op fra vintersøvn, når der er julemarked og Luminis.

Slottet ligger på Midtfyn og er en længere afstikker fra Østersøruten (16 km fra Nakkebølle Fjord/Vester Åby), men oplevelsen opvejer de ekstra cykelkilometer.

Få mere information på egeskov.dk

snorkel dyk øhav hav

Foto:Øhavsmuseet

Øhavsmuseet

Øhavsmuseet i Faaborg har flere forskellige udstillinger og
aktiviteter. Du kan blandt andet opleve Arresten, hvor man kan få fornemmelsen af at være sat bag tremmer, eller Kaleko Mølle og Den Gamle Gaard, hvor stemningen fra gamle dage har begejstret mange besøgende. Øhavsmuseet tilbyder også outdoorture, fx snorkelture til fortiden, rideture i istidslandskabet og bike & wine-ture.

Få mere information på ohavsmuseet.dk

Cykling Faaborg

Foto:Behind Handlebars

Faaborg by

Faaborg er en billedskøn by med Det Sydfynske Øhav i forhaven og de fynske alper i baghaven. Hvis du leder efter sydfynsk stok-
roseidyl, er du kommet til det helt rette sted. Farverige facader på de gamle huse og brostensbelagte smalle stræder giver byen sin helt egen charme, og timerne går godt, mens man udforsker en af landets ældste købstæder. Faaborg er desuden en sejlerdestination i verdensklasse, og fra havnen kan du tage med færge på øhop i Det Sydfynske Øhav.

Få mere information på visitfaaborg.dk

Svanninge Bakker

Svanninge Bakker, også kendt som de fynske alper, er det største sammenhængende skov- og naturområde på Fyn. Her kan du til fods og på to hjul udforske det stærkt kuperede terræn, som mange fynske malere har ladet sig inspirere af.

I området findes desuden Svanninge Kirke, Arreskov Sø, Brahetrolleborg Slot og Kirke i landsbyen Korinth samt et udsigtstårn, hvor du kan skue ud over Det Sydfynske Øhav og helt til Als på klare dage.

Få mere information på visitfaaborg.dk

Østersørutens etape 10 - Helnæs

Foto:Morten Storch

Halvøen Helnæs

Helnæs er en lille halvø med enestående natur, kulturliv og spændende fortid. Navnets oprindelse betyder ”hellige næs”, så måske er der foregået hedenske handlinger til gudernes ære. Selv cykelturen ad dæmningen mellem Fyn og halvøen gør et særligt indtryk.

Du har hav på begge sider, og tit kan du møde fiskere og kite- og windsurfere i vandkanten. På Helnæs kan du nyde naturen både til vands og til lands. Find traveskoene frem og gå en tur i Bobakkerne, inden du holder hvil på Helnæs Kro.

Få mere information på visitassens.dk

Østersørutens etape 10 - Strøjer Samlingen

Foto:VisitFyn

Strøjer Samlingen

Glem alt om kedelige, støvede biler. I Jørgen Strøjers private garage i Assens kommer du tæt på biler og får oplevelsen krydret med interessante fortællinger om de mere end 100 unikke biler i samlingen. De kongelige biler, Le Mans-biler, Grand prix og racerbiler har alle en god historie, en spændende ejer eller måske har bilen været anvendt til et særligt formål, som eksempelvis den koksgrå Aston Martin, der kørte over skærmen i James Bond filmen ”Die Another Day”.

Samlingen er åben efter aftale.

Få mere information på strojersamlingen.dk

Del dine fynske øjeblikke med os: