Et billede af et blåt cykelskilt på Herregårdsruten

Rutetjek

Foto: KoloritMedia

Kom med på en hyggelig cykeltur på den fynske Herregårdsrute - og vær med til at tjekke, at skiltene står knivskarpt til cykelsæsonen starter. 

Vil du med på cykeltur i det skønne fynske landskab og samtidig hjælpe med at gøre Fyn mere cykelvenlig?  

Vi vil så gerne have, at alle kan finde vej, når der cykles på de fynske cykelruter. Derfor har vi i samarbejde med Destination Fyn arrangeret en rutetjekstur, hvor vi i fællesskab tjekker, at skiltene på Herregårdsruten og Østersøruten står som de skal og let kan ses fra cyklen.  

Vi cykler i et behageligt tempo, hvor alle kan være med. Du får en mini-introduktion til, hvad du skal holde øje med undervejs, og derefter er det bare at træde i pedalerne og nyde turen og naturen på de snoede cykelveje sammen med de andre cyklister.  

Der er pause med sandwich og sodavand undervejs på turen, så vi sikrer os, at benene holder hele vejen. Efter pausen kan du vælge, om du vil cykle videre selv, eller følges med resten af flokken hjem. 

Hvis du synes, at det lyder spændende, så tilmeld dig og din cykelmakker, nabo, ven eller ægtefælle til én eller flere af de tre rutetjeksture på Fyn med start i henholdsvis Odense, Tommerup og Svendborg. 

Det er gratis at deltage, men det kræver tilmelding, hvis du ønsker forplejning undervejs. Du behøver ikke at være medlem af Cyklistforbundet for at deltage. 

De 3 ruter

Ruten med start i Odense (54 km) - søndag 26. maj

Ruten starter på bagsiden af banegården og følger Herregårdsruten langs Kertemindestien til bl.a. Munkebo Bakke, hvor der er mulighed for at tanke vand og komme på toilet – eller blot nyde udsigten over fjorden. Derefter fortsætter vi mod Bregnør Havneleje og Sybergland, hvor der er pause og tid til at spise sandwich, mens du hviler benene eller kigger på fugle. Her er også mulighed for at tanke vand og et toiletbesøg. Derefter cykler vi forbi stranden og havneområdet i Kerteminde, inden vi vender hjem syd om noret og tilbage forbi Ulriksholm Slot og følger åen tilbage til Odense.  

Du kan se og downloade ruten til din cykelcomputer her: Odense Rutetjek Herregårdsruten · Ride with GPS 

Din guide er Lokalformand i Cyklistforbundet Jens Henriksen. Har du nogle spørgsmål til turen, kan du kontakte ham på: yenz@skovhoj.dk eller tlf. 5138 3259.

Hvornår: Søndag d. 26. maj. Kl. 9.30 - ca. 14.30.

Tilmeld dig her: Cykeltur på Herregårdsruten med start i Odense

Frist for tilmelding: Fredag 24. maj kl. 9 

Hvor: Start og slut fra bagsiden af Odense Banegårdscenter ved det gamle posthus ved rundkørslen. Dannebrogsgade 2, 5000 Odense C. 

Ruten er primært på asfalt, men der vil også være grusveje på enkelte dele af strækningen. 

Ruten med start i Svendborg (47 km) - søndag 2. juni

Ruten starter ved Maritimt Center ved havnen og følger Herregårdsruten ud gennem Svendborg til Hvidkilde Gods, hvor du kan se, at arbejdet med den spektakulære cykelsti på søen foran godset nu er tæt på målstregen. Derefter går turen tæt forbi Gorilla Park og op og ned langs istidslandsskabets bakker i den nyudnævnte UNESCO Global Geopark Det Sydfynske Øhav, indtil du når Fjællebroen, hvor der er pause og sandwich samt mulighed for at tanke vand og toiletbesøg på den hyggelige lystbådehavn. Efter pausen følger ruten den nationale cykelrute Østersøruten tilbage mod Svendborg forbi bl.a. Ballen lystbådehavn og Rantzausminde, hvor der er god udsigt ud over Det Sydfynske Øhav.  

Din guide er næstformand i Cyklistforbundet Svendborg Jens Fabricius. Har du nogle spørgsmål til turen, kan du kontakte ham på jensfabric@gmail.com eller tlf. 4046 0040.

Hvornår: Søndag d.2. juni. Kl. 9.30 - ca. 14. 

Tilmeld dig her: Cykeltur på Herregårdsruten med start i Svendborg

Frist for tilmelding: fredag 31. maj kl. 10. 

Hvor: Start og slut ved turistkontoret/Maritimt Center på Havnepladsen 2, 5700 Svendborg.

Du kan se og downloade ruten til din cykelcomputer her: Svendborg Rutetjek på Herregårdsruten · Ride with GPS 

Ruten er på asfalt. 

Ruten med start i Tommerup (26 km) - tirsdag 14. maj

Ruten starter ved Tommerup Kirke. Derefter følger 11 km, der er udpeget til at være en del af et kommende Cykelknudepunktnetværk på Fyn med gode, cykelvenlige strækninger. Derefter rammer vi Herregårdsruten, der tager os igennem skoven til Krengerup Gods. Vi følger Herregårdsruten i yderligere 3 km, indtil vi kommer til Frøbjerg Bavnehøj, hvor der er mulighed for at hvile benene med god udsigt over Fyn. Derefter følger vi regionalrute 75 til Tommerup Stationsby, og cykler videre sydpå på cykelstien langs Sortebrovej tilbage til Tommerup. 

Din guide er Lokalformand i Cyklistforbundet Jørgen Bjerring. Har du nogle spørgsmål, kan du kontakte ham på magtenboelle@gmail.com eller tlf. 2961 5859.  

Hvornår: Tirsdag d. 14. maj kl. 10.00 - ca. 13.00  

Tilmeld dig her: Cykeltur på Herregårdsruten med start i Tommerup

Frist for tilmelding: Søndag d. 12. maj kl. 21.00 

Hvor: Start og slut ved Tommerup Kirke, Kirkebjergvej 2A, 5690 Tommerup. 

Du kan se og downloade ruten til din cykelcomputer her: Rutetjek Herregårdsruten fra Tommerup · Ride with GPS

 

Hvis du er interesseret i at tjekke endnu flere cykelskilte på Herregårdsruten på egen hånd, så tag fat i Mette Mathiasen fra Destination Fyn på mema@destinationfyn.dk. Hvert et skilt tæller.  

Du kan læse mere om Herregårdsruten her: www.herregårdsruten.dk

Der er mulighed for at komme på toilet og tanke vand ved kirkerne undervejs. 

Mette Mathiasen

Projektleder, Knudepunktsnetværk

mema@destinationfyn.dk