©  Foto:

Vor Frue Kirke

VOR FRUE KIRKE SVENDBORG

Vor frue Kirke ligger midt i Svendborgs gamle bydel, på en bakke højt hævet over byens torv. Her har den ligget siden ca. 1200. Den er den ene af to gamle middelalderkirker i byen. Meget tyder på, at kirkebakken har været et helligt sted, længe før kristendommen kom til Danmark.

Kirken har gennemgået diverse ombygninger. Senest er den renoveret i 2004, og fremstår nu som en lys og gylden ramme om kirkens liv og dens besøgende. Bl.a. takket være de to glasmalerier i korsarmenes vinduer af den færøske kunstner Tròndur Patursson, som med inspiration i den voldsomme færøske natur, skildrer korsfæstelsen og opstandelsen. Glasmaleriernes farver danner grundlag for hele kirkens farvevalg.

I korets nordvindue sidder en tredelt glasmosaik af Sven Havsteen-Mikkelsen, og på kirkerummets vestvæg, ved døren til våbenhuset, hænger skulpturen Hyrden af Skagenskunstneren Niels Helledie.

Kirken har åbent for besøgende alle dage mellem klokken 8 og 18. Her kan man tænde et lys i lysgloben og finde ro midt i byens travlhed.

Der er højmesse fast hver søndag klokken 10.

Ved kirkelige handlinger er kirken lukket for besøgende.