skip_to_main_content

Valdemars Slot

VALDEMARS SLOT ER LUKKET INDTIL VIDERE

 

Et besøg på Slots- og Herregårdsmuseet, er også et besøg i et fantastisk, vidunderligt og pragtfuldt hjem. Bag de gamle tykke mure i den store hovedbygning venter et utal af spændende oplevelser. Når man kommer op ad den statelige hovedtrappe, træder man ind i en anden verden, hvor den historiske atmosfære bringer en på en rejse tilbage til fordums tid, hvor prinser og prinsesser, baroner og baronesser bevægede sig rundt i de imponerende omgivelser.

Som besøgende kan man frit gå rundt i de smukke stuer, sale og gemakker, og man overvældes af den gæstfrie oplevelse det er, ikke at skulle bevæge sig bag afspærringer. 

Ved ankomsten får man udleveret en skreven guide, og med den i hånden kan man læse om de forskellige lokalers udsmykning, de gamle unikke møbler og de mange smukke ting, som kan studeres på nært hold. Man kan læse om de flotte gobelinerne og de franske tapeter der pryder de 5½ meter høje vægge, om det smukt udførte stukkatørarbejde samt et større antal historier om– f.eks. det store spisestel fra et bryllup i 1865, søhelten Niels Juels skibskiste, der end ikke kan løftes af 4 mand, om lamperne der engang var vaser, de gamle støvler der tilhørte Niels Juels sønnesøn, om malerierne med de gamle aner osv.

På trods af det imponerende antal af prægtige malerier og overdådige møbler, der er gået i arv fra generation til generation, gør kombinationen med nutidens møbler, at der tydeligt tegner sig et billede af et hjem der stadig bliver brugt.

Efter turen rundt i de 21 lokaler, forstår man til fulde hvorfor familien syntes at det ikke kun er deres hjem, men et sted de nyder at dele med alle de besøgende. 

Jagt- og Trofæmuseet

I hovedbygningens øverste stokværk, hvor pigeværelserne engang lå, danner de nu fritlagte tømmerkonstruktioner fra Chr. 4.´s tid baggrund for en helt særlig oplevelse. Børge Hinsch (1915 – 1995), hvis jagttrofæer og etnografika udgør størstedelen af samlingen på Jagt- og Trofæmuseet, nærede en stor interesse for natur, kultur og storvildjagt, og hjembragte i sit 80 årige liv de mest utrolige genstande fra stort set alle verdensdele. Udover de mange spændende og flotte jagttrofæer, er det en helt særlig oplevelse at gå rundt og se på de mange anderledes kulturgenstande der med fantasiens magt, giver et lille, men godt billede af utallige fremmede folkeslags hverdag og liv