©  Foto:

Uggerslev

UggRs arv og gammel stationsby på Nordfyenske Jernbane mellem Odense og Bogense - Uggerslev er en hyggelig by!

Uggerslev er en hyggelig landsby op til Ringe Å og med rute 327 lige gennem byen.

Navnet Ugger kan komme fra det oldnordiske mandenavn Uggi/UggR, der var almindeligt i oldtiden. Ordet betyder frygt/rædsel. Endelsen -lev kommer af det oldnordiske ord -leif, som betyder arv/ arvet ejendom.  Navnet Uggerslev betyder altså sandsynligvis Uggi/UggRs arv. Stednavne med -lev opstod i germansk jernalder fra 400-600 e.Kr., så derfor ved vi, at Uggerslev er en gammel by.

Uggerslev Mølle

Uggerslevs vartegn er den fine hollandske vindmølle på Petersmindevej, der har været i den samme families eje siden 1880.

I dag sælges der træbriketter og træpiller fra Uggerslev Mølle. Men indtil 1967 blev der malet korn i møllen.

Uggerslev fik sin første mølle i 1880, den nedbrændte allerede i 1889 i et tordenvejr. Den nuværende mølle er bygget i 1900 og såvel bolig som staldbygning er bevaret og velholdt.

Jernbanen

Fra 1882 til 1966 var der station på Den Nordfyenske Jernbane, Odense-Bogense, i Uggerslev. Man kan stadig se stationsbygningerne i gule mursten på Stationsvej 25. Stationen er som de andre stationsbygninger på strækningen tegnet af arkitekt N.P.C. Holsøe,

Kirken

Uggerslev Kirke er fra 1100-tallet. En hvidkalket landsbykirke med et stort, men ikke særligt højt tårn, der ender med et spir, og hvori indgangen til kirken er. Der er et kalkmaleri i nordsiden af skibet, der forestiller Jesus foran Pilatus.

Indbyggertal: Omkring 360.