©  Foto:

Udstilling: Fyn midt i verden

Museets hovedudstilling giver dig et fascinerende indblik i Fyn og Odenses historie gennem årtusinder. 

Her udforsker vi den fynske fortolkning af Danmarkshistorien ved hjælp af en imponerende samling genstande og spændende historier om personer og begivenheder, der har haft afgørende indflydelse på historien og fra tid til anden placeret den lille ø på verdenskortet.

Film, lyd og interaktive elementer skaber en stemningsfuld atmosfære omkring de cirka 2000 genstande og narrativer i den smukt iscenesatte udstilling. Udstillingen strækker sig over to etager og fører dig igennem 11 forskellige temaer.

Ved indgangen til udstillingen vil du støde på det ældste kranie, der nogensinde er blevet fundet i Danmark. Det tilhørte en mand, der for 10.000 år siden druknede i en mose på Fyn. Spørgsmål om, hvordan han endte der, er stadig ubesvarede. Måske gled han igennem isen på en kold vinterdag, eller måske blev han ofret til de gamle guder? Tiderne og troen var engang helt anderledes end i dag.

Titlen på udstillingen, "Fyn - Midt i Verden," er inspireret af en anekdote om en kvinde fra Drejø, der engang sagde til sin præst: "Er det ikke fantastisk, at Drejø ligger midt i verden?" Præsten spurgte nysgerrigt, hvad hun mente, og hun svarede: "Jo, for der er lige langt fra Drejø til Ærøskøbing, Rudkøbing og Svendborg, så det føles som om, at Drejø ligger midt i verden!"

Husk, at dit perspektiv på verden altid vil være formet af din livssituation."