©  Foto:

Roulv Restaurant

Kom og oplev det nordiske køkken på ægte vikingemanér.

Restaurant Roulv v/ Marcussens Hotel ligger ved havnen i Assens, her har man god udsigt til skibene der ligger til i Assens havn.
 
Åbent alle dage fra kl. 12.00 - 20.45.
 
Vikingetidens Roulv
 
Området i og omkring Assens har ud fra oldtidsfund været beboet lige siden stenalderen.
 
På Helnæs fandt man "Helnæs stenen" som er en runesten, denne finder man i dag på Nationalmuseet. Helnæs stenen bærer teksten: ”Roulv, næsboernes Gode, satte stenen efter sin brodersøn Gudmund;....druknede... Åver malede”...
 
Roulv er manden der fik stenen lavet, han er en af de første vikinger man kender navnet på i Assens området. På runestenen står der at Roulv var "næsboernes gode", i dag ville man oversætte det til Helnæsboernes høvding og præst. Roulv var anerkendt og ønsket i området da man så ham som en god viking.
 
En anden runesten blev fundet ved landsbyen Flemløse hvor navnene Roulv og Åver også var skrevet. ”Efter Roulv, som var næsboernes Gode, står denne sten; sønnerne satte efter; Åver malede”.
 
I dag betragter man de to sten som nogle af de tidligste danske runesten da det menes de er fremstillet i slutningen af 700-tallet eller i begyndelsen af 800-tallet.