©  Foto:

Riderutesydfyn

Sydfyn til hest

Velkommen til Riderute Sydfyn. Her kan du opleve et af Danmarks smukkeste områder på hesteryg.

De sydfynske godser Brahetrolleborg, Holstenshuus og Steensgaard har åbnet deres ejendomme for ryttere på en række anlagte ridestier.  Sammen med ridestierne i Svanninge Bjerge og Naturstyrelsens skove omkring Sollerup udgør de én af landets smukkeste og længste rideruter.

Den 75 kilometer lange rute varierer mellem natur og historie. Det ene øjeblik rider du gennem en gammel skov, i det næste er du omgivet af et vidstrakte herregårdsmarker. Undervejs vil du opleve flotte udsigter ud over Øhavet og historiske bygninger.

Tydelig skiltning
Hovedruten er markeret med piktogrammer på stolper, så du let kan finde vej. På nogle delstrækninger, bl.a. i Svanninge Bjerge, er piktogrammet grønt. Som støttemarkering kan du møde  en gul hestesko malet direkte på et træ. 

Du skal have ridekort Du har mulighed for at planlægge din egen rute  eller vælge et af vores turforslag.

For at ride på Riderute Sydfyn skal du have ridekort. Du vælger selv, om du køber adgang til hele ruten eller til en del af den. Du kan købe ridekort til én eller flere dage eller til hele året. Ridekort og priser

Det meste af ruten går gennem skov, hvor der kan foregå skovdyrkning  og andre aktiviteter. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på de retningslinjer, som du modtager, når du køber ridekort, og at du viser hensyn på din vej. På den måde får både du og andre de bedste oplevelser i naturen.