©  Foto:

Rallye Monte Carlo Historique 2024

PROGRAM FOR DAGEN
LEGO-konkurrencer, bålhygge, Moon Car-ræs, en rallysimulator og selvfølgelig masser af flotte biler er blandt oplevelserne, når de danske deltagere fra TEAM FYNSKE BANK DANMARK afholder pre-start i Assens. Det sker lørdag den 20. januar fra kl. 10.00 til 14.00 - forud for deres deltagelse i det 26. Rallye Monte Carlo Historique.

Kl. 13.30 sendes traditionen tro de forskellige rally-teams afsted fra Torvet i Assens med et minuts mellemrum. 

Sammen med de deltagende Rallye Monte Carlo-biler, vil der være udstillet flere historiske biler - både oldtimers og rallybiler. Og inden løbet vil det også være muligt at få en snak med de danske rally-teams, der snart skal deltage i verdens største rally for historiske biler.

Ud over udstilling af de mange biler er der i 2024 atter stor fokus på aktiviteter for børnene under hele arrangementet:
• KFUM Spejderne Verninge stiller op med bålfade, hvor der ristes skumfiduser og laves popcorn, ligesom de serverer varm kakao til både børn og voksne gæster på torvet.

• For de mindre børn mellem 3 og 8 år, vil der fra kl. 10.00 til 13.00 være en LEGO byggekonkurrence med flotte præmier fra LEGO.

• På torvet er der Moon Car-bane i samarbejde med Børnehaven Gustavsminde. Her vil der være små præmier til de første 125 børn, der gennemfører banen og flotte pokaler til den hurtigste kører i tre forskellige aldersklasser.

• Flere gange Danmarksmester i rally, Ib Kragh fra Juelsminde kommer med sin fine rallysimulator, som er bygget op om en rigtig rallybil. Her bliver der mulighed for at forsøge at sætte hurtigste tid på en realistisk digital rallyprøve. (Også for voksne!)

• LEGO rally-masters for skoler
Fra kl. 10.00 til 13.00 afholdes der LEGO Rally Masters, hvor fire udvalgte elever fra nogle af områdets 6. og 7. klasser dyster om en 1. præmie på 5.000 kr. til klassekassen – skænket af FYNSKE BANK ASSENS. Eleverne skal bygge en LEGO Technic-model, hvor arbejdet bedømmes efter elevernes evne til teamwork og planlægning. 2. præmien på 1.500 kr. og 3. præmien på 1.000 kr. sponsoreres af Assens Håndværker og Industriforening. 

Programmet bliver løbende opdateret, så der tages forbehold for rettelser til programmet.