©  Foto:

Odense Slot i Kongens Have

Mod slutningen af sin regeringstid ønskede Frederik IV samme grad af komfort i provinsens slotte, som han nød i København. I 1720 blev der indgået en kontrakt om ændringer til "Odensegård".

Rosenborg Slots gartner, J.C.Krieger, fik ansvaret for opgaven. Fra hans studier i England og Holland havde han lært om den hollandske barokstil. En ny hovedfløj blev føjet til de tre tidligere vinger. Overetagen rummede kongens lejlighed mod vest og dronningens mod øst. Mellem dem ligger den delte spisestue med tilstødende audiensrum. Værelserne blev organiseret på samme måde for kronprinsens familie i stueetagen. Det centrale rum på denne etage var beregnet til hoffolkene. "Odensegård" var blevet Odense Slot.

Den nye fløj blev bygget af bjærgede materialer fra Nyborg Slot, som var blevet alvorligt beskadiget under krigen mod svenskerne. Krieger anlagde også en smuk slotshave i den klassiske franske stil. Hele komplekset blev afsluttet i 1730. På trods af sygdom udtrykte kongen et ønske om at se det. Han kom og så sit arbejde - og døde en tidlig oktobermorgen, siddende i en stol i de nye sovegemakker.

I dag bruger Odense byråd i slottet, og man kan kun se det udefra.