©  Foto:

Odense Rådhus - opført 1881-1883

Odense Rådhus står som et markant vartegn i hjertet af Odense, en by rig på historie og kultur. Dette klassiske bygningsværk, beliggende på Flakhaven, er en arkitektonisk perle, der afspejler byens historiske arv og moderne udvikling. Det oprindelige rådhus, opført i 1883, blev designet af Johan Daniel Herholdt og Carl Lendorf, to arkitekter, der mesterligt kombinerede elementer fra gotikken og renæssancen. Det resulterede i et imponerende bygningsværk, der i dag stadig står som et symbol på Odenses stolte traditioner og ambitioner.

Rådhuset i dag
Byens hus, rådhuset, står i sin nuværende skikkelse med en tilbygning, udformet af arkitekten B. Helweg-Møller i 1937.
Opgaven var svær. En del af de gamle bygninger, nemlig afsnittet mod Flakhaven, skulle blive stående. Et nyt, stort byggeri i tidens enklere stil måtte samarbejdes med det. Arealet, der kunne disponeres over, var nøjagtigt og urokkeligt fastlagt. Desuden kom krigen og forsinkede byggeplanernes virkeliggørelse. Tårnet bag hovedindgangen blev revet ned i 1942. Derefter lå arbejdet stille i nogle år. Først i 1955 blev det nye rådhus indviet. Det skete 2. april på H.C. Andersens 150 års fødselsdag.

I dag fungerer Odense Rådhus som det administrative centrum for Odense Kommune, hvor vigtige beslutninger træffes, og byens fremtid formes. Det er også et populært sted for bryllupper, ceremonier og andre offentlige begivenheder som kunstudstillinger, koncerter m.v.