©  Foto:

Kirkeruten 20,7 km

Ruten fra Føns til Vedelhave strækker sig fra Føns Vig og nordpå gennem de mindre byer Nørre Aaby og Båring.

Ikke langt fra Føns finder du den 113 hektar store sø ved Føns Vang som blev inddæmmet allerede i 1790. Dæmningen skulle gøre det lettere at komme på tværs af fjorden. Området udviklede sig til en blomstrende handelsplads med dampmølle, en 260 meter lang mole, hvor store skibe kunne lægge til og der blev udskibet både tegl og korn fra Føns og oplandet. Området er i dag tilholdssted for ynglefugle og trækfugle heriblandt hættemågen, og pibeanden. Man kan også være heldig at se havørnen i området, da den yngler i nærheden.

I Nørre Aaby kan du besøge Nørre Aaby Kirke, som har en speciel skovkirkegård, som siges at være én af landets smukkeste. Der findes også indkøbsmuligheder i byen og togstation.

Under "Links" i bunden af siden finder du et link til ruten i Naviki. Her kan du oprette dig som bruger, hvorefter du kan gå ind på ruten og gemme den under ”mine ruter”. Derefter kan du downloade Naviki appen og åbne op og finde route under ”mine ruter” for at køre efter ruten. Skal du bruge GPX fil til GPS, så følg linket til rutekortet, og download derfra.

Seværdigheder

  1. Føns Kirke
  2. Balslev Kirke
  3. Mindesten for præsteslægten Balslev
  4. Ejby og Kingstrup Moser
  5. Hundeskoven - Vestermoseskov
  6. Nørre Aaby Kirke
  7. Tusindårslegepladsen
  8. Indslev Kirke
  9. Indslev Bryggeri
  10. Asperup Kirke

Overnatningssteder

Bed & breakfast:

Røjlegaard Bed & Breakfast
Bro humlegaard Bed & Breakfast
Lindegården Bed & Breakfast

Campingpladser:

Vejlby Fed Camping
Båring vig Feriepark - Skovlund Camping
Ronæs Strand Camping

Teltpladser:

Vibyhus
Ronæsbrovej
Langgyden