©  Foto:

International Lirekassefestival

Kom med til Lirekassefestival i Assens

Det bliver en spændende, anderledes og spektakulær musikfestival, når lirekassemænd og -koner fra Danmark, Norge, Sverige, Island, Tyskland og Slovenien mødes til et brag af en lirekassefest i Assens.

 

Hvornår er det?

19. - 21. juli 2024

 

Parade og kirkekoncert

Der vil være både lirekasseparade, samlet lirekassespil, lirekassespil i gaderne, på torvet og på havnen. Der venter en helt speciel oplevelse, når Vor Frue Kirke i Assens for første gang danner rammen om en lirekassekoncert fredag den 19. juli kl. 19.00.

 

En hyldest til Jacob Gades by

Den verdenskendte komponist Jacob Gade boede i Thorøhuse ved Assens de sidste 20 år af sit liv. Som en hyldest til komponisten og Assens, vil et synkront lirekasseorkester ved åbningen af festivalen spille Tango Jalousie af Jacob Gade. Melodien der siges at være verdens med spillede.

Festivalen er fyldt med originale, karismatiske lirekassefolk, som hver især og samlet set nok er en historie værd. Mange af dem optræder med små events. Her er en ægte swabisk alpemand fra Sydtyskland, en lirekassebygger fra Island, Lurendrejeren fra Norge, Lirekassesangeren, der har lært sig selv at synge opera til lirekassemusikken, Nattevægteren fra Ribe, Admiralen, der tidligere var skøjtestjerne fra Holiday on Ice, Positivspilleren og mange andre.

 

Eventprogrammet følger inden længe, så følg med på siden..