Glavendrupstenen

Foto: VisitNordfyn
Attraktioner
Oldtidsminder og ruiner
Glavendrupstenen med Danmarks længste runeinskription er lyslevende vikingetid midt i den smukke og stemningsfulde Glavendruplund!
Adresse

Stenager 12

5485 Skamby

Kontakt

E-mail:info@visitnordfyn.dk

Telefon:64812044

Oplev Nordfyns vikingetid! Glavendrupstenen er en runesten, der indeholder Danmarks længste runeindskrift. Runestenen er rejst ca. år 900 af Ragnhild over hendes mand Alle, der sandsynligvis har været præst og høvding på egnen.

På Glavendrupstenen står der: 

"Ragnhild satte denne sten efter Alle den gode, hæderværdige thegn. Alles sønner gjorde disse kumbler efter deres fader og hans kone efter sin mand, men Sote ristede disse runer efter sin drot. Thor vie disse runer.

Til en ræte vorde den, som ailti denne sten eller drager den efter en anden."

Glavendruplunden

Glavendrupstenen indgår i en skibssætning, oprindelig 60 m lang og 12 m bred, der består af 2 rækker høje randsten i en lund etableret ved fundet af skibssætningen. Det var almindeligt for vikingerne, at de begravede deres høvdinge i en skibssætning som en efterligning af det skib, der førte dem til dødsriget.

Skibssætningen er anlagt ved to bronzealderhøje, så Glavendruplunden har været et helligt sted i mange tusind år.

Glavendruplunden blev renoveret i 2014, og nu kommer den imponerende sten virkelig til sin ret - du kan let se og beundre de smukke tegn i stenen.
Der er en bålhytte og et trætog ved siden af lunden.

Adresse

Stenager 12

5485 Skamby

Facilities

Johanneskors

Informationstavle

Vikingetid

Parkeringsplads for busser

Toilet

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af