©  Foto:

En rigtig vikingeoplevelse for hele familien i Glavendruplunden

Gå i vikingernes fodspor - kør til Glavendruplunden midt på Nordfyn og tag på udflugt i et område med spændende historie og smuk natur!

  • Find drikkedunkene frem og bland den røde saft og køb æbler ved en af de lokale vejboder!
  • Husk praktiske sko
  • Pak vikingespil og andre udendørsspil
  • Start turen op ad den fine allé

I starter ved alléen op til Glavendruplunden, og her møder I også natureventyret om Harald og den store runesten – appen med børneeventyret er gratis og den finder du på Natureventyr-siden på visitnordfyn.dk. Eventyret bringer jer på tur rundt i mindelunden med den store historie.

Alternativt kan I gå direkte op til den bemærkelsesværdige vikingegravplads, berømt for sin imponerende skibssætning, som tilbyder en fascinerende indblik i Danmarks vikingearv. Her kan familien udforske den gamle skibssætning og Glavendrupstenen med Danmarks længste runeinskription, som står som et vidnesbyrd om vikingernes liv og kultur.

På Glavendrupstenen står der (på nutidigt dansk): "Ragnhild satte denne sten efter Alle Sølve, viernes gode og hirdens hæderværdige thegn (høvding). Alles sønner gjorde disse tegn efter deres fader og hans kone efter sin mand, men Sote ristede disse runer efter sin drot. Thor vie disse runer. Til en ræte vorde den, som fjerner denne sten og sætter den som minde over en anden."

Børnene kan se hvor hurtigt de kan løbe rundt langs de store sten, som formes som et skib, og som fortæller historier fra en svunden tid.

Tid til skovturen

Ikke langt fra gravpladsen er der et dejligt grønt område med bænk, hvor I kan nyde den kolde saftevand og de medbragte snacks. Her kan familien slappe af og nyde naturens ro, mens I spiser. Efter pausen er det tid til at dykke ned i vikingetiden med forskellige vikingelege. Find vikingespillet frem eller lav sjove og udfordrende aktiviteter ligesom vikingerne - som kastelege eller løb.

Til slut byder skoven ved Glavendruplunden på et lille eventyr i sig selv. I kan gå på opdagelse i det grønne, udforske skovens stier og lede efter krible-krabledyr. Her er både gode historier og skøn natur!

Praktiske oplysninger:

Parkering

Parkering ved Glavendruplunden, Stenager 12, Skamby

Toilet

Der er toilet lige ved siden af parkering. Toilettet er åbent fra uge 13 til og med uge 42.