©  Foto:

Bogense er gudernes hjem - kunstudstilling med Jim Lyngvilds værker

21 fascinerende og fantastiske værker om den nordiske mytologi i Jim Lyngvilds fortolkning - se udstillingen på Østre Mole i Bogense hele året!

"Bogense er gudernes hjem" er titlen på en udendørs kunstudstilling på Østre Mole i Bogense.

Udstillingen består af 21 spændende fotografiske værker. Motiverne er scener og guder fra den nordiske mythologi i Jim Lyngvilds inspirerende fortolkning. Der er vilde og overdådige dragter, dragende landskaber og spændende historier.

Oplev udstillingen i den fri luft langs den gamle havn i Bogense og lad billederne sætte fantasien fri - her går du lige ind i mytologiens drømmeverden.

Er Bogense gudernes hjem?

Hvis man skal tro på historikerne fra 1700-tallet, så er Bogense gudernes hjem. Her menes det, at navnet for byen stammer fra Odins søn Bo, som han fik med den russiske kongedatter Rind. Ham der skulle hævne Balder til Ragnarok. Derfor vil andre – lettere kulørte kilder fra denne tid – da også mene, at det er fra netop Bogenses, Gyldensteens eller Harridslevgaards vådområder at Balders ligbål, Ringhorne, udgik og blev sendt til Hel.

Jim Lyngvild

Jim Lyngvild er en mester i at gøre den nordiske mytologi levende. Han er bl.a. historiefortæller, designer, iværksætter og fotograf  - en dansk multikunstner. Jim Lyngvild er særligt kendt for sine spektakulære kostumer og sin store interesse og viden om vikingetiden og nordisk mytologi. Han har en farverig personlighed og har blandt andet designet en række fantastiske vikingekostumer og har været involveret i flere tv-programmer og udstillinger, der fokuserer på vikingetiden og dansk historie.

Udover sit arbejde med kostumer og mode er Jim Lyngvild også forfatter til flere bøger om emner som mode, vikinger, nordisk mytologi og dansk kulturhistorie.

Udstillingen

Udstillingen kan opleves fra den 23. marts og året ud. Udstillingen er åben hele døgnet rundt.

Ejerforeningen på Østre Mole er arrangør af udstillingen.