Velkommen til Odense - Fyns grønne hovedstad

Odense er et must, når du besøger Fyn. Så enkelt kan det siges. Så sæt en dag eller fire af til Fyns eneste storby og giv dig hen til alt fra H.C. Andersen til havnebad og streetfood til scenekunst.     

Et besøg værd...

Et besøg i Odense er aldrig kedeligt. Her finder du attraktioner på stribe, skønne parker og massevis af mulighed for at være aktiv i byen.

Attraktioner i Odense

Odense byder på mange spændende attraktioner for både børn og voksne.

Oplev Odense på to hjul

Odense er som skabt for cyklister - så spring på jernhesten og kom længere omkring.

Odenses grønne åndehuller

Tag en pause i en af Odenses mange parker og grønne områder.

Oplev H. C. Andersens Odense

H. C. Andersens Odense

Ingen andre steder i verden kommer du så tæt på H.C. Andersen som i Odense.

Besøg Den Fynske Landsby

Oplev den fynske historie i landsbyen fra H. C. Andersens tid.

Events i Andersens ånd

Odense summer af skæve og fine events i digterens ånd. H.C. Andersen Festivals vender hele byen på hovedet - og de kendte eventyr kommer til live med teaterforestillinger i Den Fynske Landsby og i Eventyrhaven.

H.C. Andersen Festivals

H.C. Andersen Festivals masser af events H.C. Andersen Festivals byder på eventyr, fantasi, oplevelse og forundring. Og meget mere end det. Det bliver en uge med Kabaret, koncerter, parader, kunstneriske oplevelser og telte rundt på byens større pladser. Her optræder kendte og ukendte kun...

H.C. Andersen Festspillene

Hvert år opfører H.C. Andersen Festspillene i Odense et af H.C. Andersens eventyr i Den Fynske Landsby. I 2019 er det eventyret om Nattergalen du kan opleve.Forestillingerne varer ca. 5 kvarter og opføres udendørs.

H.C. Andersen Paraden

H C Andersen Paraden optræder på Eventyrslottets scene i Eventyrhaven med en helt ny forestilling, ”24 små og store skuespillere, 24 eventyr , 24 minutter = en ægte Odense-oplevelse” – og der er 32. sæson! Som altid gratis adgang! Mød paraden hver mandag til fredag kl. 12.45 foran Odense ...