Destination Fyn_logo
Kvinde med snack i hånden sidder med og mad og drikke på bordet foran og smiler til kameraet.

Tilfredse turister klar til at anbefale ferie på Fyn

21.4.2023
Foto: Michael Fiukowski and Sarah Moritz

Turisterne på Fyn er mere tilfredse end gennemsnittet. Det er konklusionen på baggrund af en omfattende undersøgelse, som i løbet af 2022 blev gennemført blandt turister rundt omkring på de fynske feriesteder. 

De foreløbige resultater viser, at en turist på Fyn vil være mere villig til at anbefale sit feriested end den gennemsnitlige turist i Danmark. Især Sydfyn falder i turisternes smag.

De turister, der sidste år besøgte Fyn, var rigtig godt tilfredse med den oplevelse, de fik. Så tilfredse at langt de fleste med stor sandsynlighed også vil anbefale andre at tage til Fyn og holde ferie. Det viser Turistundersøgelsen 2022, som er gennemført af Wilke for VisitDenmark og Destination Fyn. Særligt Svendborg har formået at vinde turisternes hjerter og har fået næsten fuld valuta, når det gælder ambassadører for området.
 
- Vi er naturligvis bragende stolte over, at turisterne har været så glade for det, vi kan tilbyde her på Sydfyn. Vi har både i 2021 og sidste år haft over en halv mio. overnatninger, og vi ser et stort potentiale i at øge tiltrækningen yderligere de kommende år, når nu turisterne er så klar til at anbefale os til andre. At skaffe så mange ambassadører blandt vores gæster er kun muligt, fordi vores dygtige overnatningssteder, butikker, restaurationer og attraktioner lægger sig ekstra i selen for at yde en helt særlig service, og fordi vi har et stærkt fælles fynsk samarbejde i ryggen, siger Svendborgs borgmester Bo Hansen, der også glæder sig over, at Fyn generelt ligger over gennemsnittet, når det gælder turisternes tilfredshed.
 
Den såkaldte Net Promoter Score er udtryk for villigheden til at anbefale og belønner især de steder, der har mange turister på allerøverste hylde af tilfredshedsskalaen og meget få decideret utilfredse. Med en uhørt høj score på 98 topper Svendborg listen over fynske steder, turisterne vil give en anbefaling med på vejen. Den samlede fynske NPS ligger flot på 71, og er altså noget højere end det foreløbige landsgennemsnit.
 
- Næsten 60 pct. af de turister, der har gæstet os, har tilsyneladende nok i Fyn og Øerne, og fortæller os via Turistundersøgelsen, at de ikke har tænkt sig at besøge andre steder i landet. Det bekræfter os i, at vi har en alsidig destination med korte afstande, der i høj grad opfylder turisternes behov for både de mere naturrelaterede kyst-, strand- og outdooroplevelser og så de mere by- og kulturrelaterede oplevelser, lyder det fra kommerciel chef i Destination Fyn Sofia Wulff.
 
Det er især i Odense og Assens, at turisterne gerne vil skrive hjem om bylivet og kulturen, mens kyst- og naturoplevelserne i Svendborg og på Langeland er særligt populære.
 
Blandt de turister, der har base ude på Fyn og Øerne og planlægger at besøge andre steder, peger en tredjedel på Odense. Den fynske hovedstad er således det mest populære feriested at supplere de fynske kystbyer med, mens Sønderjylland sniger sig ind på en andenplads med 29 pct. 

Campingturister tipper venner og familie

På Svendborg Sund Camping er lejrchef Maria Da Silva ikke så overrasket over turisternes begejstring for det sydfynske. Hun har oplevet en sæson med meget tilfredse kunder, der roser både butikker, restauranter og events i Svendborg.
 
- Både de danske og udenlandske gæster er glade for den brede palet af aktiviteter, vi har i området med alt fra vandreture over Øhavet til koncerter osv. Faktisk hører jeg meget ofte gæsterne sige, at de er nødt til at komme tilbage, fordi de slet ikke har nået alt det, de gerne ville. Og så bemærker de ofte fynboernes venlighed og hjælpsomhed, som de sætter meget stor pris på, fortæller hun.
 
Der er ingen tvivl om, at sidste års gæster allerede har spredt det gode budskab til deres venner og familie. Der er nemlig rigtig godt gang i bookingerne til den kommende sæson på den sydfynske campingplads, og mange af dem er ledsaget af en reference til tidligere gæster.
 
Ifølge Turistundersøgelsen såvel som Danmarks Statistiks overnatningstal var camping fortsat den mest populære måde at tilbringe natten på for turisterne på Fyn i 2022. Hoteller og feriecentre er dog i voldsom vækst og haler ind på campisterne. Det sker bl.a. i takt med, at erhvervsturismen vokser.

Fakta om Turistundersøgelsen 2022 

  • Turistundersøgelsen blev gennemført med interviews i løbet af 2022 af Wilke for VisitDenmark.
  • Undersøgelsen baserer sig på 13.000 interview med overnattende turister i Danmark. Heraf 743 på Fyn indsamlet mellem 1. april og 30. september.
  • Der er tale om foreløbige resultater fra den landsdækkende undersøgelse, der reguleres med de endelige overnatningstal ultimo april.
  • Undersøgelsen gennemføres p.t. hvert tredje år, men var i 2020 og 2021 udskudt grundet corona-pandemien.

Kontaktinformation

Bo Hansen, borgmester i Svendborg Kommune, tlf.29 27 29 59
Maria da Silva, lejrchef Svendborg Sund Camping, tlf. 21 72 09 13 
Gitte Vestermark, presseansvarlig Destination Fyn, tlf. 30 59 24 42

Flere nyheder fra Destination Fyn: