Destination Fyn_logo
Et lille hold interviewer en person ved et bord på et streetfood-marked.

NDR filmer stor reportage om Fyn og Øhavet

3.10.2019
Foto: Destination Fyn

Nordtysklands største TV-station NDR har netop færdiggjort en uges optagelser på kryds og tværs af hele øen. Over 1 mio. tyske seere vil følge med, når programmet om Fyn og Øerne bliver vist for første gang i starten af 2020. 

Journalisterne Manfred og Andrea Schulz har igennem 20 år jævnligt sejlet på ferie til Fyn og Øhavet. Kærligheden til Fyn er vokset, og nu har ægteparret fået muligheden for at dykke yderligere ned i de mange fynske fortællinger og formidle dem til et tysk publikum, som en del af en programrække om Østersøkysten. Forventningen er, at udsendelsen vil blive vist 30-40 gange over de næste 10 år på forskellige tyske tv-stationer.

Vi møder Manfred og Andrea Schulz på Storms Pakhus, hvor de gør klar til at interviewe Sandra Neelmeyer, Marketing Manager fra Destination Fyn om Odense og byens transformation:

-Vores historie med Fyn går langt tilbage, og vi synes, vi kendte området rigtig godt, inden vi tog afsted på denne optagelse. Vi har også forberedt os grundigt og vidste, at vi ville fortælle historier fra Odense, øerne, kysten og havnebyerne, siger Manfred Schulz.

Ifølge hans hustru og kollega Andrea Schulz blev parret dog alligevel overraskede over alle de gode historier, der er dukket op, efter de ankom til Fyn:

-Særligt de mange velholdte slotte og herregårde overrasker. Det har været meget værdifuldt for os at samarbejde med Sandra, der som insider har haft overblikket og har kunne hjælpe os med alle de rigtige kontakter. Der er så mange historier, vi ville være gået glip af, hvis Sandra ikke havde hjulpet os. Samtidig er vi blevet taget rigtig godt imod, når vi har været rundt for at filme og interviewe.

De tyske journalister glæder sig til at vise tyskerne både det de kender fra Fyn, og det de ikke kender, når programmet løber over skærmen for første gang i starten af næste år.

-Der er mangfoldigt på Fyn - øen har så meget at tilbyde. Og det hele er tilgængeligt inden for en kort afstand, slutter det tyske par nærmest i munden på hinanden, inden jagten går ind på den perfekte spot for optagelserne i det gamle pakhus.

Destination Fyns samarbejde med NDR er kommet i stand takket være VisitDenmark.

Publiceret: Tirsdag, maj 14, 2019