Destination Fyn_logo
Kunde, der betaler med kort

Turisme & Transaktioner: Fyn er med i pilotprojekt om betalingskortdata

1.2.2021
Foto: Blake Wisz_Unsplash

VISA-kortdata kan i en nær fremtid kaste værdifuld viden af sig til det fynske turismeerhverv om udenlandske turisters forbrug og mobilitet. Dermed kan erhvervet måske få endnu et stærkt værktøj i planlægningen af markedsføring og udvikling af nye produkter og oplevelser.

Overnatningstal og gæsteundersøgelser har længe beriget turisterhvervet med viden om, hvor længe turisterne bliver på de fynske hoteller, vandrehjem eller campingpladser. Men med et pilotprojekt ved navn ”Turisme & Transaktioner” kan data fra VISA-transaktioner måske i fremtiden fortælle videre på denne historie.
 
Disse data forventes nemlig at kunne give indsigt i, hvor de udenlandske turister kommer fra, hvordan de bevæger sig omkring på Fyn og Øerne, og hvor de lægger deres penge. Data er naturligvis anonymiseret og aggregeret, men vil i højere grad end f.eks. overnatningstallene kunne berette om, hvilke valg turisterne tager under deres besøg på Fyn og Øerne. Viden som kan bane vej for udvikling af nye oplevelser, etablering af nye samarbejder i turismeerhvervet og mere strategisk markedsføring.

Pilotprojektet, som VisitDenmark, VisitAarhus, Destination Fyn og Center for Regional- og Turismeforskning er gået sammen om, løber hen til efteråret 2021.

Projektet er støttet af Dansk Erhvervsfremmebestyrelse.

Mere information følger senere på året.