Destination Fyn_logo
den fynske fortolkning af hotdog'en

Den fynske hotdog kickstarter campingsæsonen

3.10.2019
Foto: Destination Fyn

Fra lørdag d. 13. april og fem dage frem får den fynske hotdog ”Snapperen” sin ilddåb ude i det spirende fynske forår. De første turister og campister får således lejlighed til at smage på den fynske fortolkning af fast foodens absolutte klassiker.

Hvis der fandtes Michelinstjerner for fast food, er der nok ingen tvivl om, at Fyn ville lyse op i landskabet denne sommer, hvor den lækre gourmethotdog med særligt fynsk islæt, Snapperen, ser dagens lys på en række udvalgte campingpladser, grillbarer og attraktioner.

- Hotdoggen er det første produkt i en planlagt serie af fynske signaturretter, som vi har udviklet i et tæt samarbejde med det fynske turisterhverv, fødevareproducenter og kommende eksperter inden for gastronomien. Det bliver spændende at se, hvordan gæsterne tager imod den her ved sæsonens start, men vi har høje forventninger til ”Snapperens” popularitet. Uanset hvad giver den os anledning til at brande Fyn som et turistmål, der tilbyder gode oplevelser og kvalitetsmad for alt fra foodies til campister, fortæller Jesper Bang Larfort, der er forretningsudvikler hos Destination Fyn. Han ser bl.a. projektet som en gylden mulighed for at få de fynske fødevareproducenter mere i spil til et segment, som er meget domineret af leverancer fra de store grossister.

Og kigger man tilbage på snigpremieren ved Julemarkedet i Odense, hvor gæster fra nær og fjern fik lov at prøvesmage hotdoggen er der god grund til optimisme. Her vendte mere end 80 pct. tommelen op til nyskabelsen og erklærede sig klar til at købe snapper i stedet for traditionel hotdog.

I første omgang kommer Snapperen i salg syv udvalgte steder i det fynske sommerland, men skulle andre attraktioner og overnatningssteder være interesserede i at sælge den og deltage i det videre samarbejde om at forny fast fooden på baggrund af den fynske fortælling, er de meget velkomne til at kontakte Destination Fyn.

Hotdoggen har været under udvikling siden foråret 2018, hvor dygtige kokkeelever fra Kold College i Odense bl.a. gav deres bud på fornyelse af den fynske fast food.

- Jeg synes, det er utroligt spændende, at vi er en del af formidlingen af den fynske fortælling om de gode råvarer og gastromien, når vi sælger hotdogs her på campingpladsen. Vi har altid været trendsætter i vores branche og denne nytænkning opfylder ligeledes et ønske om at servere hurtig mad af en ordentlig kvalitet. Vi glæder os rigtig meget til åbningen her op til påske og ikke mindst den traditionsrige standerhejsning på søndag, hvor vores gæster for første gang får mulighed for at sætte tænderne i Snapperen, siger Gitte Poulsen, der er F&B manager hos Bøsøre Strand Feriepark.

Campinggæster ved den fynske vestkyst kan også smage på den fynske hotdog, når CampOne Bøjden Strand åbner lørdag.

Samme opskrift hele øen rundt
Oksekødspølser i lammetarm med brændenælde og fynsk æblemost svøbt i pølsebrød bagt med rygeost og fynsk fløde. Topping med fynske grøntsager – syltet grøn spidskål, syltet rød spidskål rørt med frisk mayonnaise og æbletern – og til sidst et drys af rugbrødscrunch. Sådan lyder opskriften på Snapperen, og medarbejderne på campingpladserne såvel som grillbarer og attraktioner modtager en instruktionsvideo, der sikrer, at den fynske signaturret sammensættes på nøjagtig samme måde alle steder.

Råvarerne leveres også fra de samme fynske producenter, og Nørre Søby slagteren, Rises bageri og Thaisen Hus har i den forgangne uge haft travlt med at producere ingredienserne.

En af Fyns mest besøgte attraktioner, Odense Zoo, serverer nemlig også Snapper, når haven invaderes af gæster, der skal tjekke den nye attraktion i trætoppene ud lørdag d. 13. april, og håndboldfans i Odense Idrætshal kan vælge den særlige fynske fast food-oplevelse, når de går i cafeteriaet i pausen d. 16. april under HC Odenses kamp mod TTH Holstebro. På havnegrillen i Assens får Snapperen debut umiddelbart op til påske.

- Jeg er sikker på, at mange af vores kunder vil vælge det fynske alternativ, som oven i købet er lidt sundere. Jeg er glad for, at vi som grillbar kan være med til at bære den fine fynske fortælling om fødevarerne ud til de mange turister, der kommer forbi havnen i Assens hver sommer. Og produktudviklingsprocessen har været god, så jeg er sikker på at vi har ramt noget som passer til både smagsløgene og pengepungen, siger Morten Tukjær fra Havnegrillen Assens.

Endelig følger to af Fyns andre store attraktioner trop i Snapper-lanceringen om en lille måneds tid. Klatreparken Gorilla Park i Svendborg og Egeskov ved Kværndrup åbner således først for sæsonen ved udgangen af april.

For yderligere information:
Forretningsudvikler Destination Fyn, Jesper Bang Larfort, tlf. 51 21 01 18
Indehaver Havnegrillen Assens Morten Tukjær, tlf. 41 47 40 40
F&B Manager på Bøsøre Strand Feriepark, Gitte Poulsen, tlf. 22 51 81 25

Her kan du smage Snapperen:
Camp One Bøjden Strand fra lørdag d. 13. april
Odense Zoo fra lørdag d. 13. april
Bøsøre Strand Feriepark fra søndag d. 14. april
Odense Idrætshal fra tirsdag d. 16. april
Havnegrillen i Assens fra onsdag d. 17. april

 

Publiceret: Onsdag, april 10, 2019