Destination Fyn_logo
Familie på cykelferie vinker til vært.

Både udlejere og hoteller tjener penge: Cykeludlejning til turister eksploderer på Fyn

3.10.2019
Foto: Niclas Jessen

Turisterne har for alvor fået øjnene op for de fynske cykelmuligheder. Og mange af dem har også opdaget, at man ikke engang behøver at medbringe sin egen tohjulede, hvis man vil på cykelferie på Fyn.

Over de seneste to sæsoner er cykeludlejningen på Fyn eksploderet. Fyn-cyklerne har formeret sig kraftigt på de fynske landeveje, og cykelturisterne er begejstrede for den bagagetransport og service, der ofte følger med.

-Vi har virkelig godt gang i udlejningen, fortæller Ulrik Drudgaard fra Fri Bike Shop i Odense, der lige nu står med en flåde på 100 cykler i sin egen butik og godt 120 cykler, som han har leaset ud til hoteller og attraktioner ude i det fynske cykelland.

-Efter en lidt stille start i 2017 kunne jeg begynde for alvor at lugte forretning sidste år, hvor jeg havde 40-45 cykler ude på leasingkontrakt, og det gik faktisk langt bedre, end jeg havde forventet. Her i oktober investerede jeg så i en ny stor portion cykler. Og nu har jeg også flere forskellige varianter i flåden som fx mountainbikes, som flere og flere efterspørger, fortæller han.

Fyn-cyklerne, som udgør størstedelen af de cykler, der bliver udlejet, er produceret af den fynske cykelproducent Kildemoes og fås både i el- og almindelig variant afhængigt af turistens temperament.

Bliver en dag længere

Hos en lang række fynske hoteller, havne og attraktioner, der er med i Destination Fyn-samarbejdet, har man oplevet, at cykeludlejning på stedet er med til både at sikre gladere turister og skabe ny forretning:

-Vi fik her i foråret etableret en station med udlejning af cykler via Fri Bike Shop, og vi er helt på hælene over, hvor mange, der allerede har benyttet ordningen. Faktisk har vi indtrykket af, at mange ovenikøbet har valgt netop vores hoteller til, fordi den her mulighed eksisterer, forklarer områdedirektør i Milling Hotels, Gitte Milling,

På Havnen i Bogense opkøbte man sidste sommer en flok cykler, som man udlåner til turisterne fra Havnekontoret, og det har ifølge havneassistent Kenneth Pothlitz fra Bogense Havn og Marina været med til at holde på havnegæsterne:

-De sejlere, som lægger til i Bogense har taget rigtig godt imod vores cykler til udlån. Hvor de måske tidligere blot ville have gået en tur i byen og set det, der var tæt på, kan de nu nemt og bekvemt komme lidt længere omkring, og det betyder ofte, at de bliver en dag mere i havnen. Vi har eksempler på mange, som er cyklet helt til Morud til Ditlevsdal Bisonfarm og flere af de andre spændende attraktioner, vi har i Nordfyns Kommune, fortæller han.

Blandt de mange fynske hoteller, der netop for nyligt er røget med på cykelbølgen er Frederik VI’s Hotel i den nordlige del af Odense.

-Vi har klart en forventning om at kunne tjene penge på cykelturisme på sigt. I første omgang gør vi lige nu noget godt for vores sommergæster – nemlig muligheden for at leje både bycykel og mountainbike. Og på sigt forestiller vi os, at det vil hjælpe os til at tiltrække gæster med en lidt mere udpræget cykelprofil. F.eks. vil vi sælge særlige cykelophold. Cykeludlejningen er et vigtigt led i bestræbelserne på at gøre os mere cykelvenlige, hvilket jeg synes er helt oplagt, når vi ligger på Bike Island og er omgivet af nogle af landets bedste cykelstier,- veje og mountainbikespor omkring Langesø, siger hotelchef Marie Grinsted.

Hos Destination Fyn glæder projektleder for Bike Island Laura Raidla sig over, at så mange har stemplet ind på udlejningsmuligheden men understreger, at der er endnu større potentiale at jagte:

-Fyn er toptunet til cykeludlejning her i den kommende sæson, og vi er superglade for, at der allerede nu begynder at være forretning i det for mange af vores partnere. Den lette adgang til udlejningscykler, service – både rullende og i form af bike stations og bagagetransport - er en afgørende del af den infrastruktur, som er med til at markere Fyn som en cykelø helt i særklasse. Nu skal vi bare have endnu flere erhvervsaktører med, siger hun.

 

Publiceret: Fredag, juni 28, 2019